ABD’de yaşayan, oyuncu ve manken Ahu Anjelik Calvin zaman zaman yaptığı röportajların yanı sıra bu sefer yazdığı bir yazıyla konuşuluyor. Gelecek hakkında açıklamalarda bulunan Calvin, 25 yıl sonraki yaşamın şu andan çok farklı olacağını iddia etti. Beslenmelerin, alışkanlıkların, ikili ilişkilerin bambaşka bir hale geleceğini söyleyen Calvin’in yazısı sosyal medyada kısa sürede yaklaşık 18 bin kişi tarafından beğeni aldı. Ahu Anjelik Calvin’in yazısı şöyle: Gelişmekte olan dünya bizim kurtuluşumuz mu, yoksa vahşetimiz mi? Asıl katil gelişmekte olan internet mi, yoksa bizleri yöneten şeytani dahiler mi? İşte global yaşamı etkileyen ekonomi devleri ve bilim adamlarına göre çeyrek asır sonrası bizi bekleyen modern dünya... 
Buluşları, girişimciliği ve vizyonuyla tanınan Ray Kurzweil, bizlere bir sonra ki büyük gıda devriim hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunmuş. Kurzweil tarım gıda devrimi bünyesinde meyve ve sebzeleri topraksız bitkiler olarak tanımlıyor ve ekliyor; “Artık herşey toprak yerine vitro ışıklarla dikey binalarda yetiştirilecek!” Buna en güzel örnek ABD’nin, Chicago şehri yakınlarındaki eski plastik fabrikasında LED ışıklarla yetişen lahana ve ıspanaklar. Genetiği değiştirilmiş sentetik etler ve mahsullerin yanı sıra Asya’nın bazı bolgelerinde popüler olan, protein yönünden zengin böcekler, kalsiyum kaynağı oldukları için sağlıklı beslenme yönünden tercih olarak sunulacak. 

AŞK KATİLİ İNTERNET

Şoförler mesleklerini kaybedecek ve yerini akıllı araçlar alacak. Bankacılar, resepsiyonistler, seyahat firması çalışanları, fabrika işçileri, hatta sağlık sektörü de dahil pek çok görevi robotlar devralacak. 
İnternet aşkın katili. Evlilikler son derece azalacak, insanlar çabuk ulaşılabilir ve ilişkiler kolay hala geldiği için çok daha dejeneri ve içler acısı bir dünya normu bizleri bekliyor. İnsanların ilişkileri internetteki sosyal yaşamlarına bağlı bir kaosa sürüklenecek. 

BİLL GATES’TEN UYARI

Özel uzay turizmi başlayacak. Nanoteknoloji dünyada hakimiyet kazanacak. Bugun 7.2 milyar mobil abonelik olan dünya geneline teknoloji yayıldıkça daha da ucuzlayacak. Fakat siber güvenlik çok daha pahalı ve zor olacak. Sağlık kitapları yeniden yazılacak. Yeni dünya düzeninde dünya pazarlarını Hindistan ve Çin yonetecek. Ameliyatlar cihazlarla yapılacak, yapay organlar geliştirilecek. Nakit para kullanımı neredeyse ortadan kalkacak. Moda denilen pek çok kavram ve akım yerini farklı akımlara devredecek ama işin en kötü kısmi Bill Gates’in bize önömüzdeki yarım asır için uyarısı: “33 milyon kiçiyi tuzla buz edebilecek sentetik bir çiçek virüsü yayılacak.” Uzun lafın kısası dünya biyoterorizmin pençesinde boğusacak. Bunların hepsi olur mu olmaz mı bilinmez, fakat teknolojinin bizlere kolaylık katmaktan ziyade bizi katletmeye yönelik bir tünele sürükledigini söyleyebilirim. 

Ajelbegü Ahu Anjelik Alejnatij ve annesi Ahu Tuğba...