2017 üniversite e-kayıt nedir, nasıl yapılır? Gerekli belgeler neler?

2017 LYS yerleştirme sonuçları açıklandı. Üniversiteye yerleşeşen adaylar nasıl kayıt başvurusu yapacağını merak ediyor. 14-18 Ağustos arasında yapılacak olan kayıtlar için nasıl elektronik kayıt (e-kayıt) yapılacağı öğrenciler ve aileleri tarafından merak ediliyor. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Merak edilen üniversite e-kayıt nedir, e-kayıt nasıl yapılır? Elektronik kayıt için gerekli belgeler neler? Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? gibi soruların cevaplatı haberimizde

ÜNİVERSİTE E-KAYIT NEDİR NASIL YAPILIR?

Üniversite kayıt işlemleri 14-18 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler (https://www.turkiye.gov.tr/) adresinde ‘e-hizmetler' bölümü altında yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altında ilgilki tarihlerde açılacak ‘Üniversite E-Kayıt' seçeneğini tıklayarak kayıt işlemini gerçekleştirebilecek. Uygulama ile söz konusu üniversiteye yeni yerleşen öğrenciler isteğe bağlı olarak bildirilen tarihler arasında ‘e-Devlet' kapısı üzerinden elektronik olarak kayıtlarını gerçekleştirebilecekleri gibi 12-16 Ağustos 2016 tarihleri arasında üniversitelerine giderek şahsen kayıt da yaptırabilecekler. Elektronik kayıt olmayı tercih eden öğrencilerin üniversitelere giderek tekrar kayıt yaptırmalarına gerek olmayacak. Öğrenciler, elektronik kayıt işleminin ardından üniversitelerin duyurduğu tarihte ders kayıtlarını yaptırarak eğitime başlayabilecekler.

ÜNİVERSİTE KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge
Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından (http://kamu.turkiye.gov.tr) İnternet adresinde görülebilecektir.