Marmara Grubu Vakfı sivil toplum kuruluşu 21 yıldır aralıksız sürdürdüğü "Avrasya Ekonomi Zirvesi" toplantılarını bu yıl bugün ve yarın günü Pullman İstanbul Airport Hotel&Convention Center'da gerçekleştirilececek.

TBMM Başkanı Binali Yıldırımın da katılacağı Zirvede, sivil toplum kimlikleriyle barış, istikrar ve refahın bölüşülmesi için ulusal ve uluslararası alanda çalışmalar gerçekleştiren Vakıf, teknolojinin siyasetin yerini aldığı ve yapay zekanın insanları makineleşme ortamına sürüklediği günümüzde toplumsal bilinci ve gönüllülüğü geliştirmeye çalışıyor.

Ortak bakış, ortak çıkar, ortak duyarlılık ve ortak talep temelinde gönüllü olarak bir araya gelerek devlet dışında kalan alanlarda etkinlikler gerçekleştiren Marmara Grubu Vakfı, demokrasinin ve serbest piyasa ekonomisinin yaşamasına özen ve dikkat gösteriyor. Sivil anlayışı, siyasal toplumun karşıtı olarak değerlendirmenin yanlış olduğunu belirten Vakıf, sivil düşünce, bağımsız ve kendine özgü kuralları olan bir anlayış ve anlatış biçimini savunuyor. 33 yıldır dikkatle ve özenle barış yolunda kültürel bir birliktelik yaratmak için çalışan Vakıf, 17 ülke ile yüksek ilişkiler içinde olan ve uluslararası alanda saygın partnerlerle çalışmalarını sürdürüyor. 

YAPAY ZEKA ÇÖZÜM MÜ?

Bugün dünyaya gelenlerin 22. yüzyılda yaşayacaklarını varsayarak, yapay zekânın çözüm mü tehdit mi oluşturacağının sorumluluğu içinde enerjide, ekonomide ve sosyal hayatta teknolojinin gelişimini ve insanlığı bekleyen geleceği 22. Avrasya Ekonomi Zirvesi'nde "Geleceğe Sorumluluk" başlığı altında ele alınacak. Zirvede geleceğe dinlerin etkisi ne olabilir? sorusuna da cevap aranacak.

Küreselleşme düşüncesinin sahip değiştirdiği dünyamızda Bir Kuşak-Bir yol düşüncesinin yol haritasında oluşacak yeni küresel boyutların da tartışmaya açılacağı Zirve'de, popülizm kültürünün ulaştığı doruk noktada geleceği şekillendirecek popülist tartışmaların boyutlarını enine boyuna tartışılacak.