S-400’lerin alımı konusunda çalışmaların büyük oranda tamamlandığını, anlaşmanın iki ülke savunma bakanlarının imzasına kaldığını söyledi. Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın haberine göre; Kaynaklar, anlaşmanın önümüzdeki hafta içinde savunma bakanları tarafından imzalanmasının sürpriz olmayacağı bilgisini paylaştı.

HER YERE KONUŞLANABİLİR

Kaynaklar Bloomberg’in haberinde yer alan “Türkiye, 2 adet Rus S-400 füze savunma sisteminin 2018’de yerleştirilmesi ve ikisinin de Türkiye’de üretilmesi karşılığında 2.5 milyar dolar ödemeyi kabul etti” bilgisini de yalanlamadı. Türk yetkililer, S-400’lerin Türkiye’de konuşlandırılacağı yerler konusunda herhangi bir kısıtlamasının söz konusu olmadığını savundu. 

S-400’lerin NATO sistemleri ile uyumlu olmaması eleştirisine de, “Yunanistan’da da S-400’lerin bir alt versiyonu olan S-300’ler bulunuyor” yanıtı verildi. Yunanistan, Türkiye’nin “gerekirse müdahale nedeni sayarız” uyarısından sonra Kıbrıs Rum Kesimi’nden almak zorunda kaldığı S-300’leri depoda saklı tuttuğunu öne sürüyor. Rusya silah ihracatı şirketi Rosoboroexport yetkilileri ise herhangi bir yorum yapmayacaklarını belirtti.