İngiltere'de gerçekleşen seçimlerin ardından görevde bulunan Başbakan Theresa May'in istifa etmeyeceği, Buckingham Sarayı'nı ziyaret ederek hükümeti kurmak için izin isteyeceğini duyuruldu. Seçimlerin ardından Theresa May'in istifa edip etmeyeceği tartışılırken, May'in sözcüsünden açıklama geldi.Sözcü, May'in yerel saatle 12.30'da Buckingham Sarayı'nı ziyaret ederek, hükümeti kurmak için izin isteyeceğini duyurdu. Bu May'in istifa etmeden yeni hükümeti kurmak için kolları sıvayacağı anlamına geliyor. Sky News ise Kuzey İrlanda Demokratik Birlik Partisi'nin hükümet kurmak için Muhafazakar Parti'yi destekleyeceğini belirtti.

Brexit görüşmelerinde elini güçlendirmek için erken seçime giden İngiltere'de Theresa May'in partisi 331 sandalyeden 314 sandalyede kalarak parlamentodaki çoğunluğunu kaybetti. 

SEÇİMLERİN KAZANANI İŞÇİ PARTİSİ OLDU

Seçimlerin kazananı ise parlamentodaki sandalye sayısını 31 arttırarak 261 sandalye kazanan Jeremy Corbyn'in İşçi Partisi oldu. Kesin olmayan sonuçlara göre yeni meclis dağılımında Liberal Demokratlar 12, 19 sandalye kaybeden İskoçya Ulusal Partisi 35, Demokratik Birlik Partisi 10 ve Yeşiller 1 sandalyeye sahip olacak.