Türkiye'nin Avrupa Birliği'yle müzakerelerinin sona erdirilmesini her platformda gündeme getiren Almanya'ya AB'den karşı hamle geldi. AB'nin tepkilerinin ardından AB Bakanı Çelik'in AB Dışişleri Bakanlarıyla görüşeceği bildirildi. AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, 7-8 Eylül'de Estonya'da AB Dışişleri Bakanlarıyla bir araya gelecek.

MERKEL ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Son haftalarda Türkiye karşıtlığı üzerinden söylemler kullanan Almanya Başbakanı Merkel, yeni bir açıklama daha yaparak Avrupa ülkelerine Türkiye'ye karşı 'bölünmeme' çağrısı yaptı. Avrupa Birliği, Merkel'in provokatif çağrılarına karşı çıktı.

AB KARŞI ÇIKIYOR

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Alman siyasilerin, Türkiye ile üyelik müzakerelerinin sonlandırılmasına ilişkin açıklamaları hakkında, seçim kampanyalarında söylenenlerin ötesine bakılması gerektiğini ifade ederek, "Önemli olan sonuç ve atılabilecek adımlardır" dedi.

'YENİ DUVAR BENZETMESİ'

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, resmi Twitter hesabı üzerinden Almanya'daki liderler düellosuna sert tepki gösterdi. Çelik, "İbretle izlendi. AB'ye emir vermeye çalıştılar. Tuğlaları popülizm olan bir Berlin Duvarı inşa ediyorlar" dedi. (Yeni Şafak)