Erdoğan, Kahramanmaraş Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreninde yaptığı konuşmada, “Muhalefet diyor ki 1 yıl geçti ortada bir şey yok. Kahramanmaraş burada. Zahmet olmazsa turistik ziyaret buraya yapın. En son vatandaşımız konutuna ulaşıncaya kadar durmadan devam edeceğiz. Burada rakam olarak 1 nefeste söylediğimiz rakamın ne kadar arkasında emek olduğunu sizler biliyorsunuz. Bizim inşa ve ihya konusundaki tecrübemiz olmasaydı yaralar bu kadar çabuk sarılmazdı. Şuandaki İBB Başkan Adayımız ve o dönemdeki bakanımız Murat Kurum’un, aynı dönemdeki İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun, bütün bakanlarımız ve ekiplerimizin bölgedeki gayretlerini kim inkar edebilir. Bu anlayışla hep hareket ettik ve çalışıp çabaladık. Hiçbir dönemde ayrımcılık yapmadık ve yapmayız. Cumhur ittifakı olarak ülkemizin dört bir yanını taradık, tarıyoruz ve bütün inşa hareketini sona erdireceğiz. Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Belediyelerde 30 yıldır, hükumette 21 yıldır milletimizin gönlündeki yerini korumayı başardık. Yoksa kimse bizim yanımızda kara kaşımız ve gözümüz için durmuyoruz. Ülkemizin asırlık eserlerini yerine getirdiğimiz için bu destekleri alıyoruz. Geçtiğimiz yılın Mayıs ayındaki Cumhurbaşkanlığı ve Meclis Seçimlerinde vaadimiz buydu. Şimdi yerel seçimlerde de vaadimiz aynıdır. Biz eser vermeye, hizmet etmeye, şehirlerimizi Türkiye yüzyılına hazırlamaya talibiz. Bunun dışındaki her tartışmayı, her kavgayı enerji israfı olarak gördüğümüzü tekrarlıyoruz. Şimdi birileri çıkmış Hatay’daki hükumet ve yerel yönetimle iş birliği ifadesinin üzerinde tepiniyor. Hükumet olarak biz hangi partiden olduğuna bakmaksızın bütçeden almaları gereken payı eksiksiz gönderiyoruz. Hakikaten yapacaklarını gördüğümüz projelere borçlanma yetkisi veriyoruz” diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Normalde belediyelerin yapması gereken yatırımların önemli bir kısmını sırf vatandaşlarımız mağdur olmasın diye biz hayata geçirdik. Aksini iddia eden eksiklerinin üzerini örtmeye çalışıyor demektir. Bu belediyeleri yönetenlerin gözü ve gönlü başka yerde. İstanbul’dan İzmir’e, Ankara’dan Hatay’a hak ettikleri hizmeti kazandıramamak iş bilmezliktir. Kendilerine oy vermeyenlere hizmet götürmeyeceklerini ağızlarıyla söyleyenler son çırpınışlarını veriyor. Gerçek belediyeciliği biz yapıyoruz. Türkiye yüzyılı şehirleri diyoruz. Kendi eksiklerimizi inkar etmiyoruz. Türkiye’nin içerisindeki bu badireden geçerken söz verip geç kaldığımız bazı hususlar mutlaka vardır ancak eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye ülkemizi Cumhuriyet tarihinin en ileri seviyesine getirdik. İnşallah Türkiye’yi dünyanın en güçlü ülkeleri arasına çıkartacak büyük hamlelerin içerisindeyiz. Emaneti inşallah bunları tamamlayınca gelecek nesillere teslim edeceğiz.”

Erdoğan, “Asıl bu şehirlerimizi üretimi, istihdamı ve ihracatıyla geleceğe hazırlıyoruz. Ülkemizin lokomotifi savunma sanayi yatırımlarını deprem bölgesinde yoğunlaştıracak bir proje başlattık. Hatay Kırıkhan’da Roketsan için bir sanayi alanı kuruyoruz. Gaziantep’te TUŞAS vasıtasıyla korbonfiber tesisini hayata geçirdik. Kahramanmaraş’ta yine TUSAŞ vasıtasıyla havacılık yapısalları üretecek büyük bir tesis inşa ediyoruz. İnsansız hava aracımız ANKA’nın da aralarında olduğu havacılığa ait pek çok parçanın üretimi artık burada yapılacak.

Kahramanmaraş’ı Ankara’dan sonra ikinci savunma, havacılık ve uzay sanayi merkezimi haline getiriyoruz. Geleceğin sektörü savunma sanayisine havacılık endüstrisine insan kaynağı sağlamak için Airbus-TUSAŞ işbirliğinde şehrimize meslek yüksek okulu açıyoruz. Sektörü destekleyecek bilimsel ve teknik çalışmalar için şehrimizin ikinci üniversitesini bünyesine gerekli katkıları sağlayacak istiklal teknik üniversitesine dönüştürüyoruz. Bilim merkezi ile çocuklarımızı bu alana teşvik edecek bu alanı atıyoruz. Adıyaman’a da savunma sanayi şirketlerimizin ortak girişimi ile kablaj üretim tesisi kazandırıyoruz. İskanı ve istihdamı birlikte düşünerek şehirlerimizi ayağa kaldırdığımızda ülkemizin tamamı kazanacak ve büyüyecek. Bizim gündemimiz budur” dedi.

Erdoğan, daha sonra yapımı biten deprem konutlarının kura çekimini gerçekleştirip anahtar teslimi yaptı.

İHA