Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde meydana gelen saldırıyla ilgili Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı, Santa Maria İtalyan Kilisesi Rahibi Anton Bulai ve Polonya'nın İstanbul Başkonsolosu Witold Lesniak ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İlk olarak Sarıyer Kaymakamı Kalaylı ile görüşen Erdoğan, "Öncelikle ben 'başımız sağ olsun' diyorum. Biraz sonra valimiz de orada olacak. Şu anda biz uçaktayız. Valimiz bizi uğurladı ve kendisi 'Ben şimdi Sarıyer'e geçiyorum' dedi. Şu anda bütün emniyet teşkilatı arama içerisinde. İnşallah kısa zamanda bulunarak gereği yapılacaktır. Ama bütün cemaate başsağlığı dileklerimi özellikle iletmek istiyorum" dedi.

'KISA ZAMANDA BU FAİL YAKALANACAKTIR'

Ardından Santa Maria İtalyan Kilisesi Rahibi Anton Bulai ile görüşen Erdoğan, "Anton Bey başınız sağ olsun. Çok büyük geçmiş olsun" dedi.

Bulai ise, "Bu olay olmasaydı daha iyi olurdu" yanıtını verdi.

Erdoğan da bunun üzerine, "Tabii ama işte her yerde maalesef bu tür caniler çıkıyor. Ve bu tür canilerde tabii gerçekten günahsız insanlara da adeta bu tür bedeller ödetiyor. Şu anda emniyet teşkilatımız bütün imkanlarıyla seferber durumda. Öyle zannediyorum ki kısa zamanda bu fail yakalanacaktır. Valimiz de oraya geliyor. Takipteler" ifadelerini kullandı.

'BUNU ER GEÇ BULACAĞIZ'

Erdoğan ayrıca, Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı'nın yanında bulunan Polonya'nın İstanbul Başkonsolosu Witold Lesniak ile telefonda görüştü. Erdoğan, "Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Başsağlığı dileklerimi bütün cemaate iletirseniz memnun olurum. Hepsine selamlar. Biz bunu er geç ya da yani belki de şöyle 24 saat içinde faili bulacağız" dedi. Lesniak da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.

DHA