Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 83’üncü yıl dönümünde tüm Türkiye’de saygı ve büyük bir sevgiyle anıldı. Her geçen yıl Ata’ya olan özlemin katlanarak çoğaldığını görmemek imkansız!

Her sene 10 Kasım da Atatürk sevgisinin sokaklara, caddelere, evlere sığmadığını görüyoruz. Bu yıl 10 Kasım’da Ata’ya olan özlemi tüm Türkiye’de iliklerimize kadar hissettik.

Magazin dünyasının ünlü isimleri de sosyal medya hesapları üzerinden 10 Kasım mesajları paylaştı.

Gelin bu mesajlara sırasıyla bir göz atalım;

ZAFER ALGÖZ ; "15 yıllık Cumhurbaşkanlığı süresince 100 yıllık büyük reformları gerçekleştiren başka bir lider dünyada yok. Minnettarız Paşam."

MERT FIRAT ; “Savaşta Türkiye'yi kurtaran, savaştan sonra da Türk Ulusu'nu yeniden dirilten Atatürk'ün ölümü, yalnız yurdu için değil, Avrupa için de en büyük kayıptır. Her sınıf halkın O'nun ardından döktükleri içten gözyaşları bu büyük kahramana ve modern Türkiye'nin Ata'sına layık bir tezahürden başka bir şey değildir.” Winston Churchill, İngiltere Başbakanı"

CÜNEYT ARKIN; “Saygıyla, özlemle ve minnetle.”

ERDAL ÖZYAĞCILAR ; "Gözlerinde sadece vatanın ve yediden yetmişe vatandaşın var. Onların özgür, bağımsız, demokrat bir cumhuriyet rejiminde dünyada saygın bir yeri olması için hem cephede, hem Büyük Millet Meclisi'nde seve seve verdiğin 57 senelik hayatın var. Senin bize hediye ettiğin bu hayat için sana minnettarız ve seni unutmadık ve unutmayacağız, kimse seni asla unutturamaz. Sen ölmedin yüreğimizin baş köşesindesin."

HÜLYA AVŞAR ;“Atamızı sevgi ve saygıyla anıyoruz”

HALDUN DORMEN “Atam iyi ki vardın ve hâlâ varsın. Hep olacaksın zaten. Seni hasret, minnet, sevgi ve aşkla anıyoruz.”

HANDE YENER “Atamızı saygıyla, sevgiyle, minnetle anıyorum.”

GUPSE ÖZAY “Saygı ve minnetle…”

Ünlüler dünyasından o kadar çok paylaşım var ki hepsini buradan paylaşmak imkansız. Sayfalar yetmez! Türkiye’nin Ata’sına olan özlemini anlatmaya ömür yetmez. Atam sen huzur içinde yat! Türk halkı seni hiç unutmadı ve unutmayacak!

Sevgi ve hoşgörü ile kalın…