Sevgili yolcu;

Bugün şöyle bir düşündüm de otuzlu yaşlarım sonrası günler, aylar, mevsimler hatta yıllar nasıl da hızlı geçmiş. Geçiyor da. Sanki zaman çok daha hızlı akmış gibi. Böyle düşününce, zamansızlık hissi kaplıyor insanı değil mi?

Özellikle kişisel gelişim alanında aldığım eğitimler, okuduğum kitaplar, izlediğim filmler aracılığıyla edindiğim bilgilere ‘’Keşke daha önce bilseydim!’’ dediğim o kadar çok oluyor ki.

Sosyal medyaya baktığımda, kısmen de olsa demek isterdim lakin ‘genellikle’ deme hissindeyim ki, hep iyi yanları görüyorum. Çok mutlu, çok eğlenen, çok hümanist, doğa sever, hayvan sever … Yani her şey çok fazla yolunda görünüyor. Kendim için de geçerli bu durum. Kahvemi içiyorum, bol köpüklü kahvemi paylaşıyorum. Tamam harika. Peki, kahvemi yalnız içmekten mutlu muyum?

Toz pembe mi yaşam sence, bu şekilde göründüğü kadar mı?

Bir buzdağı var diyebilir miyiz? Buzdağının görünen ve tabi ki görünmeyen yüzü.

En iyi sandığımız insanların bile karanlık tarafları var mı?

Yolculuğumuzun bu kısmına sakin sakin düşünmek üzere bu soruları eklemek istedim. Bir düşün bakalım.

Diğer değinmek istediğim mevzu da hayaller. Gerçekleştirmek istediğin hayallerin var. Şöyle de bir gerçek var ki, hayallerin sadece senin için çok önemli. Sen hayallerine önem verdiğin için önemli. Seni önemseyen insanlar tabi ki hayallerini dinleyebilir, destek olabilir; fakat geçici bir süredir bu, uzun vadede yalnızsın. Tek başınasın. Bunun farkına vardığında, o hayalinin peşinden tek başına koşacaksın. Burada yine önemli bir nokta var. Bu süreçte motivasyonun diğer insanlar ve onların sana inanması, seni onaylaması, takdir etmesi ise burada bir düşünmeni istiyorum. Bir yerde bu insanlar seni yarı yolda bırakacaklardır.

Sen hayallerine inan ve sahip çık. İç motivasyonunu sağla. Gerekiyorsa koçluk desteği, uzman desteği alabilirsin. Bir koç yolunu açar, yoluna fener tutar ve sen sağladığın bu iç motivasyon ile adım adım hayaline yol alırsın. Kendine olan inancın ne kadar yüksek ise, teoriden eyleme geçirdiklerin ne kadar yüksek ise; kendine karşı saygın da o kadar yüksek olacaktır. Tabi ki seni yarı yolda bırakan insanlar da sen hayallerini gerçekleştirdikçe; sana olan inanç ve saygıları da artacaktır. 

Sence en ulaşılabilir hayalin tam olarak nedir? Hayallerini yazmanı istiyorum. En ulaşılabilir hayalden başlamanı tavsiye ederim. Aşamalı olarak ilerleyip, gerçekleştirdiğin hayallerin sana motivasyon sağlayacaktır. Bir de şunları yazmanı istiyorum: Erteleme, üşenme durumlarından nasıl kurtulabilirsin? Seni durduran şey her ne ise, bunun üstesinden nasıl gelebilirsin? Bazen kendinden kaçar insan değil mi? Peki tam tersini yapmak ister misin? Kendinden, korkularından kaçmak yerine; kendine dönmek ve korkularının üzerine gidip, onlarla yüzleşmek ister misin?

Yazmak sana iyi gelecektir ve işaretler sunacaktır; o yüzden yazmanı öneriyorum. Bu yolculuğumuzdaki tüm soruların yanıtları sende; yaz ve yüzleş sevgili yolcu.

Bu konuda örneklerin, varsa fikirlerin yorum kısmında paylaşabilirsin. Beni dinlediğin için teşekkür ediyorum. Haydi kal sağlıcakla.

Demet DURUKAN

İYİ YAŞAM KOÇU, EĞİTMEN

 #demetdurukan