YAŞAM

Yaz ayında hangi yemekler yapılır? "Havalar Isındı Ne Pişirsem?" diye düşünenler için hafif yaz yemeği tarifleri..

Yaz aylarında ne yenir? 'Havalar ısındı ne yemek yapsam?' diye düşünenler buraya! Yaz sıcaklarında canınız mutfağa girmek istemiyor ve hafif şeyler tüketmek istiyorsa sizler için birbirinden pratik yaz yemeği tarifleri hazırladık. Kabak köftesinden, mücverine, kızartma tarifine kadar enfes lezzetlerin yer aldığı listemize bir göz atmalısınız...

Abone Ol

Yaz aylarında çoğumuz mutfağa girip yemek yapmak istemiyor! Dahası zaten hava sıcak 'bu havada ne yiyebilirim ki?' diye düşünmekten sıkıntıya giriyor.  Yaz aylarında yapabileceğiniz birbirinden lezzetli ve hafif yemek tariflerini sizler için hazırladık. Bolluğuyla taze ve lezzetli sebzelerle dolu olan yaz mevsiminde yapılacak nefis tarifleri sizler için hazırladık. İşte birbirinden şahane yaz yemeği tarifleri...

KARIŞIK KIZARTMA TARİFİ:

Malzemeler:

1 adet patlıcan

2 adet kabak

1 adet yeşil biber

1 adet kırmızı biber

1 adet soğan

2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Tuz Karabiber Pul biber

Yapılışı:

1. Öncelikle patlıcanı yıkayın ve uzunlamasına dilimleyin. Dilimleri bir süre tuzlu suda bekletin ve acısının çıkmasını sağlayın. 

2. Kabakları yıkayıp dilimleyin.

3. Yeşil ve kırmızı biberleri temizleyin ve halka şeklinde dilimleyin.

4. Soğanı ince ince doğrayın.

5. Tuz, karabiber ve pul biberi bir kaseye alın ve karıştırın

. 6. Patlıcan dilimlerini suyunu sıkarak kurulayın.

7. Bir derin tavada sıvı yağı kızdırın.

8. Sebzeleri karıştırma kabında tuzlu karışıma bulayın.

9. Sebzeleri kızgın yağa atarak her iki tarafını da kızartın. 

10. Kızaran sebzeleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

FIRIN MÜCVER:

Malzemeler:

2 adet kabak

1 adet havuç

1 adet soğan

2 yemek kaşığı un

2 adet yumurta

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

Yarım çay bardağı rendelenmiş peynir

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı kabartma tozu

Tuz, karabiber (isteğe bağlı)

Yapılışı:

1. Kabakları ve havucu rendeleyin.

2. Soğanı ince ince doğrayın.

3. Maydanoz ve dereotunu ince şekilde kıyın.

4. Rendelenmiş peyniri hazır edin.

5. Bir karıştırma kabında rendelenmiş kabakları, havucu, soğanı, unu, yumurtaları, maydanozu, dereotunu, peyniri, tuzu, kabartma tozunu ve isteğe bağlı olarak karabiberi birleştirin.

6. Malzemeleri iyice karıştırın ve bir süre dinlendirin.

7. Fırını 180 derecede önceden ısıtın.

8. Bir fırın kabını hafifçe yağlayın veya yağlı kağıt serin.

9. Karışımı fırın kabına dökün ve düzleştirin.

10. Fırında önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Mücverin üzeri altın rengi olana kadar kontrol ederek pişirme süresini ayarlayabilirsiniz. Fırından çıkan mücveri dilimleyerek servis yapın.

KABAK KÖFTESI:

Malzemeler:

2 adet kabak ,

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 adet yumurta

Yarım su bardağı galeta unu

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon Tuz, pul biber (isteğe bağlı)

Sıvı yağ (kızartmak için)

Yapılışı:

1. Kabakları rendeleyin ve suyunu sıkın.

2. Soğanı ve sarımsağı rendeleyin.

3. Rendelenmiş kabakları, soğanı, sarımsağı, yumurtayı, galeta ununu ve baharatları bir kaba alın.

4. Karışımı iyice yoğurun.

5. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.

TAZE FASULYE KAVURMASI: 

Malzemeler: 

500 gram taze fasulye

1 adet soğan

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı toz şeker

Tuz Karabiber Pul biber (isteğe bağlı)

Limon dilimleri (servis için)

Yapılışı:

1. Taze fasulyelerin uçlarını kesin ve yıkayın. İnce şekilde doğrayın.

2. Soğanı ince ince doğrayın.

3. Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın.

4. Doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

5. Sarımsakları ezerek tencereye ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.

6. Doğranmış taze fasulyeleri tencereye ekleyin. Şeker, tuz ve karabiberi de ekleyin.

7. Fasulyeler yumuşayana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Ara sıra kontrol edin ve gerektiğinde az miktarda su ekleyebilirsiniz.

8. Pişen taze fasulye kavurmasını ocaktan alın ve servis yapmadan önce birkaç dakika dinlendirin.

9. İsteğe bağlı olarak üzerine pul biber serpebilirsiniz. Limon dilimleri ile servis yapın.