Lösemi ve kanser tedavisi gören çocuk ve yetişkinlerin iyileşmesi için protein ağırlıklı beslenmeleri çok önemli. Bu nedenle LÖSEV, 12 ay boyunca kayıtlı hastalarına kırmızı et yardımını sürdürüyor. En kaliteli protein kaynağı olan et ve et ürünleri hastaların beslenmesinde çok önemli bir yere sahip. Özellikle lösemide et ve et ürünleri tüketerek sağlıklı beslenen hastalar bu zorlu tedavi sürecini daha kolay atlatıyorlar. 2019 Mayıs ayında 8500’e hasta ve ailesine kırmızı et yardımı yapan LÖSEV, 2019 Nisan ayından bu yana Türkiye genelinde 14 Bin aileye et yardımı ulaştırıldı.

20 GÜNDE HEDEF BİNLERCE AİLE

Et dağıtımlarına hız kesmeden devam eden ve Haziran sonunda 44 farklı ilde 3 Bin 500 aileye et yardımı yapacak olan LÖSEV, 20 gün sonunda 50’den fazla il/ilçede binlerce hastayla bir araya gelerek protein açısından değerli kırmızı et ve et ürünlerini elden teslim edecek. Marmara bölgesinde dağıtımlara başlayan ekip İstanbul Avrupa Yakasında oturan kayıtlı hasta ve yakınları ile buluştu. Verdiği eğitimler ile hem hastaları bilinçlendirdi hem de et yardımlarını iletti.

BAĞIŞLARINIZ VE LÖSEV İYİLİKLER TIRI

Kurban Bayramına yaklaşılırken yapılan bağışlarda, taze şekilde ihtiyaç sahibi hasta ve ailelerine iletilecek. LÖSEV’e kayıtlı hastaların bu kaynağa ulaşabilecekleri bir diğer yöntem ise Temmuz ayında yola çıkacak olan LÖSEV İyilikler Tırı olacak.