2017 kurbanlık fiyatları ne kadar? Koyun dana koç fiyatları

Kurban bayramının yaklaştığı şu günlerde en çok merak edilen konulardan birisi de 2017 kurbanlık fiyatları. 2017 kurbanlık koyun dana koç fiyatları ne kadar? Fiyatlar belli olmaya başladı. Vatandaşlar kurbanlık fiyatlarına bakarak kurban pazarlarına akın etmeyi planlıyor. 2017 kurbanlık fiyatları ne kadar? İşte kurbanlık koyun dana koç fiyatları ile ilgili bilgiler...

2017 KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR?

2017 kurbanlık fiyatları yavaş yavaş belli olmaya başladı. Vatandaşlar kurbanlık koyun, dana, koç fiyatlarını merak ediyor. Bayrama sayılı günler kala fiyatlar belli olmaya başladı. 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından 2016 yılı için açıklanan kurbanlık fiyatları şöyle idi: "Hayvan fiyatları illere ve canlı ağırlığa göre farklılık göstermekle birlikte hayvan başına, büyükbaşta 2 bin 850 lira ile 15 bin 200 lira, küçükbaşta ise 450 lira ile bin 700 lira." Fakat bu sene düve kesiminin yasaklanması sonrasında küçükbaş hayvanlarının minimum 1000 lira, büyükbaş hayvanların ise minimum 5000 liradan başlayacağı öngörülüyor.

GÜNCEL KOÇ, DANA, KOYUN KURBANLIK FİYATLARI!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Kurban Bayramı öncesi milyonlarca müslümanın merakla beklediği kurbanlık fiyatlarını açıkladı. Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun yaptığı açıklamada, Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde 850 TL, yurt dışında da 600 TL olarak belirlediklerini belirtti. 2016 yılında 690 lira olan yurt içi kesim bedeli bu yıl 160 TL zamlanarak 850 liraya, yurt dışı kesim bedeli ise 500 liradan 600 liraya yükseldi. Açıklanan bu fiyatlar sonucunda kurbanlık fiyatlarında 2012 yılından bu yana yaşanan en büyük artış meydana geldi. Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde 850 TL, yurt dışında da 600 TL olarak belirlediklerini vurgulayan Tutkun, “Vatandaşlarımız, www.diyanetvakfi.org.tr ve bagis.diyanetvakfi.org.tr adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, PTT şubeleri ile anlaşmalı bankalar aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilir” diye konuştu.

Lösemili Çocuklar Vakfı'na (LÖSEV), banka hesabından, internet bankacılığı, elden PTT şubelerinden ve Alo LÖSEV hattı aracılığıyla bağış yapılabiliyor. LÖSEV, bu yıl kurban bağış miktarlarını yurtiçi 860 TL, yurtdışı için 245 dolar veya 210 euro olarak belirledi.

Türk Kızılayı kurban bağışını 1 Eylül'e kadar devam ettirecek. Yurtiçi bedeli 735 TL olan kurban bağışı yurtdışı için 500 TL. Vekaleten kurban bağışı yapmak isteyenler, Kızılay bağış hesaplarına, Türk Kızılayı şubeleri, PTT şubelerindeki Kızılay pota çeki hesabı, 168 Ücretsiz Çağrı Merkezi ve www.kizilay.org.tr internet adresini kullanarak vekaletlerini verebilecek. 

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) kurban bağışında bir hisse kurban bedeli 770 TL olarak belirlendi. TÜRGEV'e kurban bağışında bulunmak isteyenler bankalarda bulunan bağış hesaplarından, TÜRGEV internet sitesi üzerinden Kredi Kartı kullanarak elektronik işlemle ve bağışta bulunacak kişiye en yakın TÜRGEV yurtlarından bağışlarını gerçekleştirebilecek.

Herhangi bir üst limit vermeyen Darüşşafaka Cemiyeti'nde ise kurban bağışı yapmak isteyenler resmi internet sitelerinden yapabilecek. Bağış için önerilen rakam 700 TL. 

Vekaleten kurban bağışını Mehmetçik Vakfı'na yapmak isteyenler; Kurban Bayramı bağış bedeli olarak yurtiçinde 890 TL, yurtdışında ise 245 dolar veya 215 euro ödeyecek. 

Bir diğer bağış kabul eden derneklerden biri de Koruncuk Vakfı. Kurban bağış bedelinin 850 TL olduğu Koruncuk Vakfı, kredi kartı ile bağışı kabul ediyor. Aynı zamanda resmi internet sitesinden vermiş oldukları hesap numarası üzerinden de bağış yapılabileceğini açıklıyor.

Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı ise kurban bedelini 900 TL olarak veriyor. Vekaleten kurban kestirilebileceği gibi, kurban bedelini dernek hesabına da kabul ediliyor. (Habertürk)