Rusya'nın Türkiye uçuşlarını durdurması turizm sezonunun açılması ile Türkiye'nin rakiplerini harekete geçirdi. Daha önce Mısır'ın devreye girmesinden sonra sırayı İtalya'nın aldığını görmekteyiz.

Her ne kadar bu sezon Rusya'dan Türkiye'ye gelecek olan turist sayısının sezonun parlak geçmesine yetmeyeceği görülüyor.

Turizm sezonuna hazırlanan İtalya, Rusya'daki konsolosluklarında turist vizeleri vermeye başlayacağını açıkladı. Vize işlemlerinde de kolaylıklar sağlanacak.

Konsolosluğun internet sitesinde yer alan açıklamada, İtalya'nın Moskova Başkonsolosluğu'nda 3 Mayıs 2021 tarihinden itibaren 1 Ocak 2020'den günümüze kadar süresi dolan İtalyan turist vizesine sahip kişilerin yeni İtalyan turist vizesi için başvurabilecekleri belirtildi.

Yeni verilen vizelerin geçerlilik süresi 1 Haziran 2021 tarihinden sonra başlayacak.

Haziran sonunda Türkiye'ye Rusya'dan uçak seferleri yeniden başlar mı bu konuda kaygılar var. Rusya yetkilileri de "Başlamayabilir, Türkiye şu an için riskli ülke. Haziran'da bu riskin ortadan kalkacağını düşünmüyoruz" diyor.

Bununla birlikte bir diğer Avrupa ülkesi Yunanistan da 14 Mayıs itibariyle Rus turistlere sınırlarını açmayı planlıyor.

Rusya'dan hangi ülkelere seyahat edilebiliyor, şimdi de kısaca buna göz atalım:

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)

Dubai Havalimanı'na inen tüm turistlerin son 72 saat içinde yapılmış negatif PCR Testi'ne sahip olması gerekiyor.

Abu Dabi'ye gidecekler ise 96 saat içerisinde yapılan negatif PCR testlerine sahip olmalı. Abu Dabi Havalimanı'nda tekrar testten geçecek olan turistlere test sonuçları bildirilene kadar karantina uygulanıyor. Eğer Abu Dabi'ye gelen turistlerin tatil süresi 8 günü geçiyorsa, dördüncü gün tekrar PCR testi yapılıyor.

Maldivler

Maldiv Adaları'na giden turistler 96 saat içerisinde yapılan negatif PCR Testi'ne sahip olmalı. Sağlık kontrollerinde şüpheli gözüken yolcular, havaalanında zorunlu PCR testinden geçiriliyor. Bu zorunlu test için 100 Dolar ödemek gerekiyor. Sputnik V aşısı olan Rus turistlerin Maldivlerde PCR testi vermesine gerek yok.

Seyşeller

Turistler için sınırlarını 25 Mart'ta açan Seyşeller, son 72 saat içinde yapılan PCR Testi sonuçlarını zorunlu kılarken karantina uygulaması yapmıyor.

Küba

Küba'ya giden tüm turistlerin son 72 saat içinde yapılmış negatif PCR Testi'ne sahip olması gerekiyor. Turistlere, önceden COVID-19 aşısı olsa bile havalimanında bir PCR Testi daha yapılıyor.

Mısır

Mısır'a gelen turistlerin son 72 saat içinde yapılmış negatif PCR Testi'ne sahip olması gerekiyor. Yanında PCR Testi'ne sahip olmayan turistlere havalimanında 30 Dolara PCR testi yapılıyor.

Tunus

Tunus'a gelen turistlerin son 72 saat içinde yapılmış negatif PCR Testi'ne sahip olması gerekiyor. Havalimanında tekrar testten geçen turistlere 48 saat karantina uygulanıyor. Tunus'a İstanbul üzerinden gidilebiliyor.

Yunanistan

Türkiye'nin komşusu Yunanistan'a gelen turistlerin son 72 saat içinde yapılmış negatif PCR testine sahip olması ya da Sputnik V aşısı olduğuna dair belge sunması gerekiyor.

Güney Kıbrıs

Güney Kıbrıs'a giden turistler, son 72 saatte yapılmış negatif sonuçlu PCR Testine sahip olmalı. İkinci PCR testi Güney Kıbrıs'ta havaalanında yapılıyor.

Öte yandan Almanya, İsviçre, Finlandiya, Vietnam, Singapur, Japonya, Hindistan, Katar ülkelerine hiçbir şartta turist kabul etmezken; Rusya'dan uçuşların henüz kısıtlı olduğu ülkeler arasında Türkiye, Tanzanya, İsrail, Fransa, Portekiz, Tayland, İngiltere, Filipinler bulunuyor.