Golcülerinin sakatlığı ile boğuşan Beşiktaş, Sivas deplasmanından 1 puanla döndü. Geçen hafta Ankaragücü karşısında da beraberliğe razı olmak zorunda kalan Beşiktaş, rakipleri ile arasındaki puan farkını açma şansını da tepti.

Haftalar sonra Abubakar'ın ilk 11'de sahaya çıktığı karşılaşma, orta saha mücadelesi şeklinde başladı. Her iki takım da kontrolü elden bırakmazken, Sivasspor zaman zaman kontraataklarla Beşiktaş kalesinde gol aradı. Beşiktaş ise alışılmış pas oyununu oynamaya çalışsa da, rakip kalede tehlike oluşturacak ataklar geliştiremedi.

Sakatlıktan dönen ve haftalar sonra ilk 11'de yer alan Abubakar, ikinci yarıda oyuna devam edemedi. Abubakar, yerini N'Kodou'ya bıraktı.

Hücumda istediği etkinliği bir türlü yakalayamayan Beşiktaş duran toplarda da aradığı galibiyet golünü bulamadı.

Dakikaların azalmasıyla gol umutları da azalan Sergen Yalçın kenardan Adem Ljajic ve Gökhan Töre hamleleri yaptı ancak Sivasspor’un etkili savunmasının kilidini açamadı.

Takımda yorgunluğun hissedildiği karşılaşmada, sürpriz golcüler Gezzal ve Larin de etkili olamayınca, karşılaşma golsüz beraberlikle tamamlandı ve Beşiktaş, son iki haftayı 2 puanla kapatmış oldu.

Siyah beyazlılar şampiyonluk yarışındaki rakibi Fenerbahçe’nin BAY geçeceği haftada puan farkını açma şansını kaybetti.

İki hafta öncesine kadar takipçileri Fenerbahçe ve Galatasaray’la ciddi bir puan farkına sahip olan Beşiktaş, iki maçta berabere kalmasına ve adeta cepten yemesine rağmen 36’ncı haftayı da lider kapatacak.

Son 6 haftada sadece 2 galibiyet alabilen ve ligin en iyi futbol oynayan takımı olarak gösterilen Beşiktaş'taki düşüş, Sergen hocayı da kara kara düşündürüyor. Abubakar, Cenk Tosun, Oğuzhan gibi oyuncuların sakatlığı yanında, Larin'in forvet hattında görev aldığında etkili olamaması da Sergen hocayı yeni arayışlara zorluyor.

Sergen hoca, önümüzdeki karşılaşmanın planını, sakatlığı nedeniyle ilk yarı sonunda sahayı terk eden Abubakar'ın gelecek MR durumuna göre yapacak.