Süper Lig'in 35. haftasında evinde Ankaragücü'nü ağırlayan Beşiktaş, nefes kesen karşılaşma sonucunda 1 puanla yetinmek zorunda kaldı. Beşiktaş'ın, iki önemli gol ayağından yoksun çıktığı karşılaşma, birçok açıdan tarihe geçecek olaylara sahne oldu.

4 golün kaydedildiği karşılaşmada 3 penaltı kararı çıktı ve bunlardan ikisi gole dönüştü. İlk dakikasından son düdüğe kadar nefes kesen bir mücadeleye sahne olan karşılaşmanın önemli bölümünde Beşiktaş oyuna hakim oldu ama bu 3 puanı almaya yetmedi.

Hızlı başlayan karşılaşmanın ilk dakikasında Ankaragücü ceza sahasına giren Oğuzhan'ın düşürülmesi üzerine, VAR incelemesi sonucu penaltı kararı geldi. Topun başına geçen N'Koudou'nun vuruşu, Ankaragücü kalecisi Korcan'a takıldı. Kaçan penaltı, takımda adeta soğuk duş etkisi yaptı.

Karşılaşmanın 15. dakikasında sakatlanan Oğuzhan Özyakup, sahayı sedyeyle terk ederken, yerine yerine Mensah oyuna girdi.

Penaltının kaçması, Oğuzhan'ın sakatlanması takımın hızını da kesti. İlk yarının son dakikalarına kadar Beşiktaş rakip kaleye yüklendi ancak son vuruş gelmediği için aradığı golü bulamadı. 45+4’te Ghezzal’ın yarı sahadan kullandığı serbest vuruşta Ankaragücü’nün tecrübeli savunma oyuncusu Kulusic, kaleci Korcan ile anlaşamayınca kafa vuruşuyla topu kendi filelerine gönderdi: 1-0.

İkinci yarıya Beşiktaş hızlı başladı. Kulusic, 52. dakikada Rosier’in sağ kanattan yaptığı ortada Larin’in topa müdahale Kulusic, ilk yarının uzatma dakikalarında yaşadığı talihsizliği bir kez daha yaşadı. Hırvat savunmacı kafa vuruşuyla topu kendi kalesine gönderip Beşiktaş’ı 2-0 öne geçirdi.

64'üncü dakikada Paintsil’in sol kanattan ceza sahasına girmek isterken Welinton’un müdahalesiyle yerde kalmasının ardından hakem Ankaragücü lehine beyaz noktayı gösterdi.

Topun başına geçen 23 yaşındaki Ganalı futbolcu kazandığı penaltıda topu filelere göndererek maçtaki skoru 2-1 yaptı.

Karşılaşmanın son dakikalarına yaklaştıkça tempo yükseldi ve her iki takım da karşılıklı ataklar geliştirmeye başladı. Sergen hoca, Gökhan Töre ve Dorukhan'ı da sahaya sürerek oyunun akışını değiştirmek istedi.

Maçın uzatma dakikalarına girilirken bir penaltı düdüğü daha çaldı.  Ankaragücü’nün sağ kanattan yaptığı atakta Gökhan Töre, Paintsil’e yaptığı müdahalenin ardından hakem Halin Özkahya maçta 3. kez beyaz noktayı gösterdi. İlk penaltıyı gole çeviren Paintsil'ın vuruşuna Ersin engel olamayınca, skor 2-2'ye geldi. Kalan dakikalarda gol olmayınca, iki takım da sahadan 1'er puanla ayrıldı.

Gol ayaklarından yoksun Beşiktaş'ta alınan sonuç teknik heyetin de morallerini bozdu.