Beşiktaş, Alanya deplasmanına üç haftalık galibiyet serisiyle ve moralle gitti. Alanya'nın Süper Lig liderliği, oyun kalitesi nedeniyle zevkli bir maç beklentisi vardı. Beşiktaş'ın 3 ofansif orta saha ile oynadığında topu ayağında tutamadığını bu maçta bir kez daha gördük. Rakip takımın istediği oyun oynanıyor. Maça bu şekilde başlandığında yaratıcı oyuncuların maç başındaki enerjisi de tükendiği için ilerleyen dakikalarda üretkenlik de azalıyor.

Yoğun yağmur sebebiyleoyuncular ayakta durmakta orlandı. Hakem de fala düdük çalarak oyunun akıcılığına sık müdahale etti. İlk 25 dakika Alanya'nın istediği oyun oynandı. Bunda, Beşiktaş orta saha kurgusunun katkısı oldu. Sergen hocanın kazanan takımı bozması hataydı. 25. dakikada Gezzal'ın arkasına dönük kolundan seken top VAR ikazıyla penaltıya dönüştü.

(VAR hakemlerinin, Beşiktaş aleyhine olacak hiçbir pozisyonu kaçırmaması, geçen hafta olan 2 penaltıyı görmemesi tesadüf müydü acaba?)

Alanya, penaltı golüyle ilk yarıda öne geçmeyi başardı.

Gezzal'ın ilk devre kaleciyle karşı karşıya kalıp gole dönüştüremediği pozisyon, Beşiktaş'ın en net atağı olarak kayıtlara geçti.

Beşiktaş, ikinci devreye hılı atak pozisyonlar bularak başlasa da, golü bulamayınca Alanya'nın kontraatakları gelmeye başladı. Dakikalar ilerleyip, oyuncuların enerjisi de azalınca Beşiktaş oyun kurmakta zorlandı. 80. dakikada Yunan oyuncu Bakasetas kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak skoru 2-0'a getirdi.

82. dakikada Babakar'ın Rıdvan'ın suratını dağıtan dirseğini sarı kartla geçiştirmesi de dikkat çeken hakem kararıydı. "Buna değilse hangi pozisyona kırmızı çıkartılır" diye sormak gerekir hakem camiasına.

88. dakikada Güven Yalçın'ın ceza sahasına girerken yapılan faülle kaanılan penaltıyı Abubakar gole çevirdi ve skoru 2-1'e getirdi. Bu aynı zamanda maçın da skoru oldu.

Beşiktaş'ın 3 haftalık galibiyet serisi VAR dizaynıyla Alanya'da son bulurken, 2 haftadır kaybeden ve ardından gelen takımlarla puan farkı kapanan Alanya, Beşiktaş galibiyetiyle liderlik koltuğunda oturmaya devam etti. Kartal'ı İstanbul'a puansız yollamak da Alanya için moral oldu.