Türk mutfağının eşsiz tatlarından biri olan şöbiyet, özellikle tatlı krizlerini bastırmak isteyenlerin vazgeçilmezlerinden biridir. Ancak evde şöbiyet yapma fikri birçok kişi için korkutucu olabilir. Neyse ki, sizin için harika bir haberim var: Hazır yufka kullanarak kolayca ev yapımı şöbiyet yapabilirsiniz. İşte size lezzetli bir şöbiyet tarifi.

MALZEMELER

1 paket baklavalık hazır yufka

1 mascarpone yada kaymak

Antep fıstığı

2 su bardağı su

2 su bardak şeker

1 dilim limon

125 gram tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Şerbet için:

2 su bardağı su

2 su bardağı şeker

1 dilim limon

YAPILIŞI

Efsane kolay şöbiyet tarifimize öncelikle şerbeti hazırlamakla başlayalım. Bunun için uygun bir tencereye suyu, şekeri, bir dilim limonu alarak kaynatalım. Kaynayan şerbeti ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Şimdi de kullanacağımız tereyağını eritip sıvıyağ ile biraz ısıtalım. Üzerinde oluşan köpükleri alalım. Sıra geldi hazır baklavalık yufkalara. Yufkaların her tarafına eşit gelecek şekilde tek tek aralarına yağ sürelim. Yufkayı kare kare kesip her bir kare parçasına kaymak yada maskarpone ve fıstık koyup kenarını kapatalım. Kalan erimiş yağı da tatlımızın üzerine dökelim. Tatlımızı 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen tatlıyı fırından alalım ve ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökelim. İşte kolay şöbiyet tarifimiz hazır...

AFİYET OLSUN.