Unutmayınız:
Anadolu’yu solumak için Lil’a Restorandı tercih edebilirsiniz.
Lil'a Restoran; yalnızca bir yemek deneyimi değil, Anadolu'nun kadım boyunca doğan bir kültür yolculuğu sunuyor.
Unutulmayacak tatlar elde ediliyor. Bir de isteğe göre terbiye ediliyor. Sunum ise ayrı bir ustalık.
Anadolu’nun yemek kültürü çoğu zaman tartışılıyor. Ancak yemek çeşitleri konusunda Anadolu bir numara.
Kapadokya'nın bünyesinde bulunan, Relais & Châteaux üyesi Museum Hotel, konumlanan Lil'a, unutulmaya yüz tutmuş Anadolu tatlarını çağdaş bir mutfak vizyonuyla yeniden yorumlayarak sürekli dünya gastronomi sahnesinde öne çıkıyor.
Lil'a Restoran; yalnızca bir yemek deneyimi değil, Anadolu'nun kadım boyunca doğan bir kültür yolculuğu sunuyor. Indigo Group'un sürdürülebilirliği ve yerel değerlerin parlaklığını veren bakış açısına göre şekillenen Lil'a, bölge gastronomik mirasını çağdaş yorumlarla yeniden tanımlıyor.
Kreatif Direktör & Kurucu Tolga Tosun ile Executive Chef Saygın Sesli'nin ortak vizyonu, Lil'a'da Anadolu'nun zengin mirasını modern bir anlatıya dönüştürüyor. Menülerin seçenekleri; Kapadokya'nın köy pazarlarından, yerel pazarlardan ve Indigo Group'a ait 400 dönümlük ekolojik tarım alanından gelen ürünler üretmektedir. Sebzelerin yanı sıra bal ve yumurta gibi temel malzemelerin kendi üretimlerinden elde edilmesi, Lil'a'nın “topraktan basamaklı” yaklaşımını güçlü biçimde vurguluyor.
Bu bütünsel felsefe, yalnızca tabaklarda değil, içeceklerde de hayat buluyor. Baş Sommelier & Miksolog Özgür Özkan'ın “tarladan bara” yaklaşımıyla, alıç, badem ve lavanta gibi yöresel ürünler yaratıcı lezzetlere dönüştürülüyor.
Relais & Châteaux üyesi olan Lil'a'nın mutfağı aynı zamanda kültürel bir hafızayı taşıyor. Peravu, yahni gibi unutulmaya yüz tutmuş geleneksel yemekleri, modern teknikler ve çağdaş sunumlarla yeniden hayatı buluyor. Böylece Lil'a, yalnızca gelişmiş bir gastronomi anlayışını değil, aynı zamanda bölgeyi kaybetmeye yüz tutmuş mutfak mirasını da geleceğe taşıyor.
Her tabak, Kapadokya'nın teruarından doğan bir hikâyeyi yansıtırken, Lil'a; sürdürülebilir gastronominin, yerel üreticiyle kurulmuş bağın ve kültürel değişimin zarif bir yöneticisi olarak dikkat çekiyor.
Yöresel ürünler baharatlarla terbiye ediliyor ve konuklara sunuluyor. Bu da bir ustalık oyunu. Yemekler çok önemli konuklara sunuluyor. Kapadokya örnek oluyor Anadolu’ya yayıldıkça adını dahi bilmediğimiz yemekler karşımıza çıkıyor.