Beşiktaş Trabzonspor deplasmanında oynadığı oyunla üç puanı hak etse de maçın sonunda skor 1-1'di. Beşiktaş önceki maçların aksine çok iyi bir oyun sergiledi. Trabzonspor, Beşiktaş karşısında baskıyı kıramadı ve alışılmış oyununu oynayamadı. Maçta Beşiktaş'ın sağ ve sol kanat bindirmelerini maç boyunca seyrettik. 3-4-3 sistemi Beşiktaş'ın yeni hocasıyla ilk maçında zor Trabzonspor karşısında oyun olarak taraftardan geçer not aldı. Şampiyonluk için gün sayan Trabzonspor taraftar ve şehir şampiyonluğu maç maç yaşıyor. Şehir bordo mavi insanlar bordo mavi.

Beşiktaş bu modu yaşayan Trabzonspor karşısında ilk devre maçın hakimiydi. İlk devre 0 çeken maçın hakemiydi. Batshuayi'nin pozisyonunu gözünün önünde görmemesi, penaltıyı es geçmesi, VAR'ın yine yokları oynaması gibi... Haftalardır seyrettiğimiz gölge oyununa devam ettiler. İlk devre berabere bitince ikinci devre gol için baskı kuran Beşiktaş 56. dakikada Hüseyin’in uzun pası Vida ve Ersin’in pozisyon hatası sonucunda, Cornelius'un aşırtma vuruşu Trabzonspor'un gölü oldu. Beşiktaş golü yemesine rağmen baskıya devam etti. 65. dakikada Gezzal’a yapılan faul sonrası kazanılan penaltı vuruşunu kullanan Batshuayi kaleciyi ters köşeye yatırsa da top direkten dönünce Beşiktaş adına kaçan gol oldu.

Beşiktaş golü 71. dakikada buldu. Gezzal’ın sağdan taşıdığı topu Rosier’in kalecinin kapattığı köşeden filelere yollamasıyla skora denge geldi. Golü yiyen Trabzonspor, Beşiktaş baskısını kıramasa da bu baskıyı 80. dakikada Larin kendisine yapılan faul sonrasında haklı olduğu pozisyonda Bakesetas'ın yüzüne vurunca Bakesetas'ın düşüşü de oscarlık’tı ama kırmızı kartı gören Larin’di. Maçın son on dakikası ve uzatmayla Beşiktaş, Trabzonspor karşısında on kişiyle mücadele etti ve Trabzonspor’dan bir puanla evine döndü.

Trabzonspor karşısında oyun olarak mücadele olarak Beşiktaş umutları tazeledi.