Şampiyonluk yarışındaki rakiplerinden Galatasaray'ın yenildiği haftada Beşiktaş, Kasımpaşa karşılaşmasına önemli bir avantaj elde etmek için çıktı. Karşılaşma, iki takım için düşme ve zirvedeki yerini pekiştirme açısından önemliydi. Beşiktaş, milli arada sakatlar, Covid testi pozitif çıktığı için eksilen oyuncuları ve Abubakar'ın eksikliği yüzünden kadro derinliği olmadan çıktı maça. Kasımpaşa ise hayli "umut"lu bir şekilde puan ya da puanlar almayı hedefleyerek başladı oyuna.

Karşılaşmadan önce yapılan algılar yanında Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) tarihinde ilk kez şampiyonluğa koşan bir takımın maçına iki hafta üst üste aynı hakemi verdiğini gördük. Bu, Beşiktaş'ı baskı altına aldığı gibi karşılaşmaya da başka bir anlam yükledi.

Beşiktaş'ın istemediğini açıkladığı halde maça verilen Halil Umut Meler, gözünün önünde rakibinin ayağına basan Aytaç Kara'ya ikinci sarıyı gösterememesi, Sergen hocanın feryatlarında haklı olduğunu da tescillemiş oldu. Neticede, Aytaç Kara'yı hocası oyundan çıkararak bu tehlikeyi savuşturdu.

Beşiktaş, Kasımpaşa karşısında oyuna tutuk başladı. İstediği pas oyununu bir türlü oynayamadı, yaptığı pas hataları da kalesinde pozisyona dönüştü. Necip'le başlanan karşılaşma önceki gibi kayıpla sonuçlandı. Aytaç Kara'nın golünü getiren pozisyon, Necip'in hatalı pasıyla gelişti.

Beşiktaş'ın alışılmış oyunu kuramamasında dört stoperle sahaya çıkmanın, orta sahadan verim alamaması sayesinde Kasımpaşa 19. dakikada Aytaç Kara'nın uzak köşeye gönderdiği topla gole kavuştu. Bu gol, Kasımpaşa'yı 3 puan için hem "umut"landırdı, hem de daha baskın oynamasına yaradı.

Kasımpaşa, karşılaşmanın devamında da pozisyonlar buldu ancak bunları gole çeviremedi. Pres yaparak Beşiktaş'ın sonuç getirecek ayaklarını durdurmayı başardı.

29 dakikada Kasımpaşa defansının geri pasında araya giren Larin, karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu kaleci Ertuğrul’un üzerine vurması Beşiktaş'ın ilk net pozisyonu oldu. 44'te Vida'nın, 45'te Larin'in vuruşu çerçeveyi bulmayınca ilk yarı Kasımpaşa'nın üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci devreye baskı kurarak başlayan bir Beşiktaş görsek de, 56. dakikada Kasımpaşa VAR ikasıyla penaltı kazandı. Penaltıyı kurtaran Ersin, takımı da silkeledi ve oyuna dönmesini sağladı.Sergen hocanın Gökhan Töre ve Oğuzhan'ı oyuna sokarak pas oyununa dönmesi, baskılı oyunu da getirdi. Ancak konsantre eksikliği, son vuruşlarda kendisini gösterdi. Rakip defansı hırpalayan Abubakar'ın yokluğu da net bir şekilde görüldü. Beşiktaş, pozisyonlar üretse de, Vida'nın, Gökhan Töre'nin ve Jozef'in şutları çerçeveyi bulmayınca beraberlik golü gelmedi.

Beşiktaş, şampiyonluk yolunda önemli bir avantajı kaybederken MHK'nın hiç kimseye izah edemeyeceği bu anlaşılmaz operasyonu da sonuç vermiş oldu.

Moral bozmak yok. O sene bu sene olsun diye ter akıtan futbolular ve Sergen hocaya desteğe devam...