Beşiktaş’ın Yeni Malatya karşısında kazanacağı üç puan yukarda tutunmak için çok önemliydi. 12 haftadır kazanamayan Yeni Malatya karşısında 10 deplasmanın dokuzunda puan kaybeden Beşiktaş, 18 şutunun 3’ünün kaleyi bulması, son vuruşlardaki beceriksizlikler ve direklerden dönmesi önde getirdiği maçlarda son dakikalarda kalesinde gol görmesi sezonun klasik Beşiktaş’ıydı.

Bunda Önder Hoca’nın olumsuz katkısı büyüktü. 4-1 4-1  oynatması orijinal stoper Montero'yu yanında oturtup Necip'i stoperde oynatması, Larin yerine Kenan'ı kanatta oynatması Malatya karşısında büyük takım refleksinden uzaktı. Necip’in son dakikalarda yaptırdığı penaltı tartışılır olmasına rağmen maçın skorunu belirledi. Belki de en önemli iki puanı ligin son sırasındaki Malatya deplasmanında bırakarak İstanbul’a geldi.

İki haftadır zor da olsa üç puan alan Beşiktaş Malatya’da çuvalladı. Önder Hoca’nın oyun sistemi son haftalarda oyun ilerledikçe Beşiktaş’ın oyundan düşmesi kadar yedek oyuncuların takıma katkı sağlayaması da Beşiktaş’a yakışmadı.

Üç büyüklerin en kötü sezonunda son iki haftada Trabzon’un puan kaybetmesine rağmen Galatasaray ve Beşiktaş’ın umutsuz olarak oynadığını gördük. Büyük takımlar mazisini arar halde Trabzon’u seyrediyor.

VAR ve hakemlerin maçlardaki kararlarının, takımların renklerine göre olduğunu Malatya maçında da gördük. Alkışlar TFF ve MHK’ya?