Turizmde bu sezon hareketli geçecek. Bir yıl boyunca evlerinde adeta hapis cezası gören Avrupalıların kendilerini tatil için ülkeleri dışına taşmaya hazırlanması ile Türkiye öne çıkıyor. Türkiye'yi Yunanistan izliyor.

Özeti şu:

Bu sezon turizmde Türkiye ile Yunanistan çekişecek.

Embark Beyond, Yunanistan ve Türkiye'nin bu yaz en sıcak destinasyon olma yolunda ilerlediğini ve bunu kanıtlayan verileri sunuyor. Salgından çıktığımız bu yaz, Embark ekibi araştırmalarında, gezginlerin yazlarını nerede geçireceklerini gösteren üç ana gerekçeye ulaştı. Embark'ın Virtuoso üyesi bir seyahat acentesi olduğunu da belirtelim.

Avrupa aşılamalarındaki yavaşlamaya rağmen, Embark'ın son bir ay içinde aldığı her üç telefon görüşmesinden biri, yaz tatili için Akdeniz'de rezervasyon yaptırmak isteyen müşterilerden geliyor.

Keşfedilmemiş Amerika geçtiğimiz yıl boyunca rezerve edilmiş olsa da, Embark insanların milli park ve çiftlik gezisi merakının bittiğini söylüyor. Denizle buluşan bir kültür arayışın da olan seyahat severler bahar kaçışlarını Florida'da yaparken, çok fazla kalabalıktan ve çok az kontrolden dolayı rahatsızda oldular. Ayrıca Embark, hiçbir şeyin masmavi denizle çevrili küçük Yunan adalarındaki beyaz badanalı evlerle kıyaslanamayacağını söylüyor.

Çoğu müşteri yaza kadar aşı olduğundan veya aşılanmayı beklediğinden, "akıl sağlığını geri kazanmak" hedefiyle seyahat etmek için ülkelerden yardım arayışındalar.

Embark'a göre, İtalya, Fransa ve İspanya, yaz boyunca Amerikalı'lara kapalı kalacak gibi görünüyor. Bu da , St. Tropez, Ibiza ,Costa Emeralda ve Capri'ye seyahat yok anlamına geliyor.

Yunanistan ve Türkiye sınırları ise açık ve her ikisi de bu yaz aşılanmış Amerikalılara açık olmayı vaat eden uluslararası bir sahne sunuyor. Aşılar henüz Avrupa kıtasında bir statü sembolü olmasa da, Türkiye şu anda Amerikalılara açık ve Yunanistan, aşılanmış veya varışından üç gün öncesine kadar COVID-19 testi negatif gösteren Amerikalılara 14 Mayıs'ta açılma taahhüdünde bulundu.

Embark, müşterilerin tüm engelleri aşmasına yardımcı olmak için, 1 ve 22 Nisan tarihleri arasında müşteriler tarafından yapılan rezervasyonlar için garantili yükseltmeler ve diğer avantajlar sunan Yunan ve Osmanlı Yaz programını kısa süre önce başlattığını söyledi. Varıştan 30 gün öncesine kadar iade edilebilir.

Bazı Veriler : Embark, seyahat eğilimlerinin beklentilerini doğruladığını söylüyor. Son haftalarda, Yunanistan ve Türkiye, acentenin rezervasyon yaptığı ilk iki destinasyon olarak Meksika ve Miami'yi geride bıraktı. İşte acentenin takip ettiği bazı ilginç istatistikler:

Bu yaz Avrupa için, Mart ayındaki rezervasyonlarımızın yüzde 75'i Yunanistan'a ve yüzde 12'si Türkiye'ye; Müşteri sorgularının yüzde 37'si Haziran ve Eylül ayları arasında Akdeniz seyahati için; 2021'de Yunanistan'ın ticaret hızı Mart 2019'a göre yüzde 52 arttı ; 2021 Türkiye ticaretinin hızı Mart 2019'a göre yüzde 18 arttı; Yaz için Yunanistan veya Türkiye'den rezervasyon yaptıranların yüzde 68'i en az bir doz aşı aldı.

Belirlenen bu eğilimlere yanıt olarak Embark, Yunanistan ve Türkiye'deki en iyi oteller ve tatil köyleri ile temasa geçtiğini, müşterileri için yeni faydaları müzakere ettiğini, Yunan ve Osmanlı Yaz Programını bir hafta içinde bir araya getirerek müşterilerinin ek avantajlardan ve cazibeden yararlanabileceğini söyledi.

Embark, müşterilerine yaz için çok geç olmadan rezervasyon yaptırmalarını tavsiye ediyor. Çok yakında dünya İtalya, Fransa, İspanya ve İngiltere'nin notunu alacak. Muhtemelen bu yaz Amerikalılara açılmayacak, bu da Yunanistan ve Türkiye gibi birkaç açık sınıra çılgınca bir koşuşturmaya neden olacak. Embark, Miami'de yaşananlara tanıklık eden birçok kişinin tavsiyesini şimdiden dinlediğini söylüyor; burada W South Beach gibi bir otelde gecelik 300 dolarlık bir oda, piyasa baskısının yol açtığı yoğun talep nedeniyle gecede 2 bin doların üzerine fırladı.

Embark, dünyanın geri kalanı gidecek başka bir yer olmadığını fark etmeden önce müşterilerini birinci sınıf otel rezervasyonlarından ve nispeten düşük işletme sınıfı uçak biletinden (bazen kişi başına 2 bin doların altında) yararlanmaya teşvik ediyor. Programındaki oteller, Yunanistan ve Türkiye'deki en iyi özelliklere sahip olanlar: Santa Marina, Mikonos; Canaves, Oia; Mykonos Blu; Mystique, Santorini; Mavi Saray, Girit; Amanruya, Bodrum Six Senses İstanbul; ve St. Regis İstanbul.