YAŞAM

Tokat'ın nefis armağanı Hira tatlısı tarifi! Pratik hamuru, çabucak hazırlanan şerbetiyle gönüllerde taht kuracak!

Hira tatlısı tarifi nasıl? Hamuruna şeker konur mu? Neredeyse hiç uğraştırmayan bu enfes tatlı, hem pratik hem de lezzetli olması bakımından gönüllerinizde taht kuracak. Hem içerisine hem de üstüne bolca irmik koyarak hazırladığımız bu tatlıya hayran kalacaksınız. İşte tüm malzeme listesi ve hazırlanışı ile karşınızda hira tatlısı tarifi..

Abone Ol

Hira tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Tokat'ın bu şahane lezzeti tadıyla başınızı döndürecek. Ağızda dağılan bu şahane lezzet beş çaylarınızın vazgeçilmezi olacak. İşte tüm malzeme listesi ve hazırlanışı ile karşınızda hira tatlısı tarifi... 

Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

* 1 adet yumurta

* 1/2 su bardağı yoğurt 

 * 1/2 su bardağı sıvı yağ

* 1 su bardağı irmik

* 1,5 su bardağı un 

 * 1 paket kabartma tozu

* 1/2 paket vanilin

Üstünü bulamak için:

* 1/2 su bardağı irmik

Şerbeti için:

* 2 su bardağı toz şeker 

 * 2 su bardağı su

İlk olarak uygun bir tencereye su ve şekeri alın.

Şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başlamadan altını kapatın ve soğumaya bırakın.

Yoğurma kabına hamur için gerekli tüm malzemeleri ekleyin.

Bir spatula yardımıyla güzelce karıştırın.

Ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz.

Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.

Genişçe bir kaba aldığınız irmiğin içine atın ve her tarafını irmikle kaplayın.

 Tüm hamuru bu şekilde şekillendirin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika üzeri kızara kadar pişirin.

Tatlılar fırından çıkar çıkmaz üstlerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbet tamamen çekene kadar tatlınızı dinlendirin. Şerbetini çekip dinlenen tatlılarınızı Antep fıstığıyla süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.