Teknolojinin gelişmesi ile beraber internet ticari hayata da girmiş, hatta ticaret yapan şirketler için uçsuzbucaksız bir müşteri potansiyeli sağlamıştır. Dolayısıyla e-ticaret hızla gelişmiş ve bu konuda yasal düzenlemelere de ihtiyaç duyulmuştur. Ülkemizde elektronik ticarete ilişkin kanun geç de olsa 23.10.2014 tarihinde mecliste kabul edilmiş ve 01.05.2015 tarihinde de yürürlüğe girmiştir.

E-Ticaret  Elektronik Ticaretİn Düzenlenmesi Hakkinda Kanun, e-ticaretin ve internet üzerinden alışveriş yapan alıcıların (tüketicinin) işlem güvenliğini sağlamak üzere e-ticaret yapan şirketlere bir takım yükümlülükler getirmiştir.

Kanun hizmet sağlayıcı ile aracı hizmet sağlayıcı kavramlarını ayrı tanımlamış ve yükümlülüklerini belirtmiştir.

Hizmet sağlayıcının, sözleşmenin yapılmasından önce; şirkete ilişkin (ticari ünvan, mersis, iletişim bilgileri, kayıtlı e-posta adresi, tescilli markaları vs.), Sözleşmenin kurulabilmesi için izlenecek teknik adımlara ilişkin, Sözleşme metninin sözleşmenin kurulmasından sonra hizmet sağlayıcı tarafından saklanıp saklanmayacağı ile bu sözleşmeye alıcının daha sonra erişiminin mümkün olup olmayacağı ve bu erişimin ne kadar süreyle sağlanacağına ilişkin,  Uygulanan gizlilik kuralları ve varsa alternatif uyuşmazlık çözüm mekanizmalarına ilişkin ve cayma hakkına ilişkin bilgilendirmeleri yapması gerekmektedir. Bu bilgilendirmelere e-ticaret yapan şirketler çoğunlukla 'ön bilgilendirme formu' olarak internet sitelerinde yer vermektedir.

Hizmet sağlayıcı sipariş esnasında da ürün ve hizmetlerin nitelikleri, vergi ve nakliye masrafları da dahil olmak ödenmesi gereken toplam ücreti, özet sipariş formu ile geri al ve değiştir gibi teknik araçların sunulacağına ilişkin, e-ticaret işlemleri nedeniyle elde ettiği kişisel verilere ilişkin gizlilik kurallarına, alıcıyla arasında uyuşmazlık çıkması halinde varsa alternatif uyuşmazlık çözüm mekanizmalarına siparişin onaylanması aşamasında ve ödeme bilgilerinin girilmesinden önce bilgilendirmesini yapması gerekmektedir.