Türkiye, günlerdir onlarca farklı noktada çıkan orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Canla başla yüreklerini ortaya koyan askeri, polisi, esnafı, emeklisi, yaşlısı, genci kolları sıvamış alevlere karşı tek yumruk olarak çıkan yangınlar söndürülmeye çalışılıyor...

Tüm halk Bodrum'daki işletmelerle birlikte yangın bölgelerine yardımlarını günlerdir eksik etmemeye çalışıyor. Bir çok işletme sahibi hiç bir şey gözetmeden yiyecek-içecek ve ekipmanları aksatmaksızın göndermek için büyük çaba harcıyor. Bazı otellerde yangında mağdur olan insanların konaklaması için tesislerinin kapılarını açtı. Bu yaşanan yangın felaketi karşısında halkımız gerçekten son derece duyarlı bir şekilde tek yürek tek yumruk oldu.

Magazin dünyasının tanınmış isimleri de ellerinden geldiği kadarı ile yangına karşı mücadele ettiler. Müge Anlı, Antalya Gündoğmuş'ta köyleri ziyaret etti. İnsanlara sıcak yemek dağıtıp dertlerine ortak oldu. Yas tutan köylülere moral oldu. Başarılı programcı "Rabbim insanüstü bir güçle çalışan başta itfaiye erleri olmak üzere tüm görevlilere yardım etsin. Tek dileğim alevlerin bir an önce sönmesi" dedi.

Şahan Gökbakar, Marmaris’teki yangın bölgesinden canlı yayınlar yapmaya devam ediyor. Oyuncu önceki gün Selimiye ile Turgut Mahallesi arasında bulunan Delikyol için helikopter talebinde bulundu. Gökbakar’ın bu talebi karşılık buldu, jandarmaya ait bir helikopter bölgeye gönderildi. Ünlü komedyen helikopterin müdahale anlarını yine instagram hesabında “Yerinde bir müdahale yaptılar, sağ olsunlar” sözleriyle paylaştı.

Yakışıklı oyuncu İbrahim Çelikkol, Marmaris'te yangına bizzat katılarak yürekleri fethetti. Önceki gün gönüllü olarak yangın söndürme ekibine katılan Çelikkol, hortumu sırtına alıp itfaiye erleriyle çalıştı. Ünlü oyuncu, Ören'deki termik santrale doğru ilerleyen yangını durdurmak için var gücüyle çabaladı.

Bu anları Mustafa Sandal, sosyal medyada paylaştı. Dostuna “Helal olsun sana İbrahim” diye seslenen ünlü şarkıcı paylaştığı videoda şunları söyledi: “Göcek’teyim ve yollar kapalı, olay yerine ulaşma şansım yok. Canım kardeşlerim Onur Yılmaz ve İbrahim Çelikkol Marmaris’te yangın yerinde gönüllü olarak çalışıyor. Yangın, termik santrale yaklaşmış ve durumun ciddi olduğunu belirtiyorlar. Yetkililerden acil olarak olaya el koymalarını rica ediyorum.”

Şarkıcı, Yusuf Güney’in Manavgat'ta yangın söndürme çalışmaları sırasında Orman Müdürlüğü ekipleriyle tartışması ile gündem oldu. Güney, tartışma esnasında görevlilere sinirlenmesi sonucunda havaya ateş açtığı için gözaltına alınmıştı. Daha sonra olayın perde arkası ortaya çıktı. Orman Müdürlüğü yetkilileri, Güney'in bilgisizliğinden ötürü ekiplerin işini zorlaştırdığını açıkladı. Güney'in gözyaşları eşliğinde 'Ama ben buradaki yangını 3 tüple söndürmüştüm' feryadı ile aslında ne kadar samimi olduğunu bizlere gösterdi.

Türkiye’nin dört bir yanında çıkan yangınlar için seferber olan Demet Akalın, ünlü dostlarından da bağış talebinde bulundu. Akalın’ın yardım çağrısına yıllardır bir dargın bir barışık olduğu Hande Yener’den de cevap geldi. Akalın, daha önce ‘popun kraliçesi kim’ polemiği yaşadığı Yener’in bağışını sosyal medya hesabından “Kraliçe 25 bin liralık bağış yaptı, Bodrum Belediyesi’ne” notuyla duyurdu.

Arkasında dağlar yanarken teknesinde poz veren sosyetik güzel Süreyya Yalçın ise gelen tepkiler üzerine defalarca özür dilemişti. Yalçın daha sonra kamyon kamyon yangın bölgesine ihtiyaç yardımında bulundu. Yalçın'ın, gönderdiği malzemeler önceki gün Bodrum, Mumcular'da erzak ve yardım toplama merkezine ulaştı.

Biz güçlü bir toplumuz. Her ne kadar birbirimizi yesek te söz konusu ülkemiz olunca tek yumruk, tek yürek olmayı biliriz. Düşmana korku salarız. İnanıyorum bu felaketten de güçlenerek çıkacağız.

Umarın kısa sürede yaralarımızı sarar, küle dönen ormanlarımızı yeniden yeşertir, canlandırırız.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın…