Tava mayalısı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Mutfakların acemisi olanların bile rahatlıkla yapabileceği bir tarifle karşınızdayız. İster 5 çaylarında, isterse sabah kahvaltılarınızda demlenmiş güzel bir çayın yanında tüketin. Bu şahane lezzeti mutlaka denemelisiniz. İşte tava mayalısı tarifi ve hazırlanışı...
TAVA MAYALISI NASIL YAPILIR?
TAVA MAYALISI TARİFİ MALZEMELERİ:
* 2 su bardağı ılık süt
* 1 su bardağı ılık su
* 1,5 yemek kaşığı kuru maya
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* 1 tatllı kaşığı tuz
* 5 - 5,5 su bardağı un
Üzeri için:
* 4 yemek kaşığı tereyağı
TAVA MAYALISI NASIL HAZIRLANIR?
1. Ilık süt, su, toz şeker ve kuru maya bir kabın içerisinde güzelce çırpın.
2. İçine azar azar unu ve tuzu ekleyin. Güzelce yoğurun yumuşacık bir hamur elde edin.
3. Elde ettiğiniz hamurun üzerini nemli bir bezle kapatın oda sıcaklığında mayalandırın.
4. Ardından orta büyüklükte bezeler elde edin ve unlanmış tezgahın üzerinde tavanızın boyutlarında açın.
5. Önceden ısıtılmış tavayı hafif yağlayın ve hazırladığınız hamurları arkalı önlü pişirin. Her seferinde mutlaka tereyağını da ekleyin.
6. Tüm hamurlarınızı bu şekilde pişirince sıcak sıcak servis edin. Buzdolabında da saklayabileceğiniz bu lezzete bayılacaksınız. Afiyetler olsun.
(Görsel yemek.com'dan alınmıştır)