GÜNCEL

Taşeron işçilerden tazminat isyanı!

Abone Ol

Mersin Devlet Hastanesi ve Kadın Doğum Hastanesi’nde taşeron firma bünyesinde çalışıyorken Şehir Hastanesi’ne nakledilen ve başka bir taşeron şirket üzerinden çalışmaya başlayan yaklaşık 700 sağlık işçisi, tazminatlarını 6 aydır alamadı. Yeni şirkete geçtikleri için hak kaybına da uğrayan taşeron işçiler, Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bahçesinde toplanarak tazminatlarıyla ilgili bilgi almak istedi.

Burada gazetecilere bilgi veren Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Hüseyin Gün, Şehir Hastanesi’nde örgütlenme çalışması yaptıklarını ancak henüz yetki almadıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Yaklaşık 700 işçi, geçtiğimiz Şubat ayında Şehir Hastanesi’ne nakledildi. İşçiler eski hastanelerde farklı bir taşeron firmada çalışıyordu. Taşeron firmadan çıkışları verilince tazminat hakları doğdu. Ancak 6 ay geçmesine rağmen tazminatlar verilmedi.”

Taşeron işçiler ise hem Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Memnune Çamsarı’ya, hem de Hizmet-İş Sendikası’na tepkilerini dile getirdi.

Abone Ol