Süper Ligin bitimine son iki maç kala İstanbul’un üç büyük kulübü şampiyonluk potasında. Beşiktaş 81 puanla lider, Fenerbahçe 79 puanla liderin 2 puan gerisinde takibini sürdürürken, Galatasaray 78 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Trabzonspor yarışın içerisinde olmamasına rağmen 67 puanla dördüncü sıradaki yerini garantiledi. Süper Ligin 4 büyük takımı ligin bitimine 2 maç kala ilk dört sıradaki yerini aldı.

Türk futbolunun üç büyükleri tarihte ilk kez son iki haftaya şampiyonluk iddiasını koruyarak birlikte adım attı. İstanbul’un üç büyük kulübü arasında geçen şampiyonluk yarışına çok şahit olduk ama son iki haftaya üç takımında potada girdiği sezon olmamıştı.

Galatasaray’ın derbide Beşiktaş’ı 3-1 ile geçmesi ve Fenerbahçe’nin Ankaragücü karşısında son saniyede gelen golle galip gelmesi üç takımında şampiyonluk şansını son iki maça taşıdı. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş bundan önce 19 kez ligin ilk üç basamağında birlikte yer almıştı. Bu süreçte sarı-kırmızılılar 9, sarı-lacivertliler 7 ve siyah-beyazlılar da 3 kez mutlu sona ulaştı.

Geçen sezonun ortasında başlayan korona virüs salgını maçların seyircisiz oynanmasına neden olmuştu. Medipol Başakşehir’in şampiyonluğuyla biten sezonda küme düşen takım olmamıştı. 18 takımlı Süper Lig 1. Ligden gelen 3 takımla birlikte 2020-2021 sezonuna 21 takımla başladı. 21 takım ve 42 haftalık süreçle tarihin en sıkışık ve sıra dışı sezonu eşi benzeri görülmemiş bir yarışı da beraberinde getirdi.

Bakalım bu sıra dışı sezonun sonunda ipi kim göğüsleyecek. Beşiktaş son iki maçında evinde Fatih Karagümrük’le oynadıktan sonra İzmir temsilcisi Göztepe’ye konuk olacak. Fenerbahçe Sivasspor’u evinde ağırladıktan sonra Kayseri deplasmanında sezonu tamamlayacak. Galatasaray ise ligden düşen Denizlispor’a konuk olduktan sonra son hafta evinde Malatyaspor ile oynayacak.

Ben bu tabloda Beşiktaş’ı avantajlı görüyorum. Siyah Beyazlıların kadro eksiğine ve Galatasaray maçında oynanan kötü futbola rağmen 2 puanlık avantajını koruyarak şampiyonluğa ulaşacağını düşünüyorum.

Fenerbahçe, Emre Belözoğlu takımın başında geçtikten sonra yükselişe geçti. Erol hocanın ayrıldığı hafta şampiyonluk umudunu yitiren takım son iki maça şampiyonluk şansını taşımayı başardı. Sarı Lacivertlilerin son iki maçta oynayacağı rakiplerinden Sivasspor’un UEFA Kupasına katılma şansı sürüyor. Kayserispor ise küme düşmeme mücadelesi veriyor. Bu nedenle Fenerbahçe’nin son iki maçının daha zorlu geçeceğini düşünüyorum.

Galatasaray son iki maçını küme düşmesi kesinleşen Denizlispor ve 44 puanlı Yeni Malatyaspor ile oynayacak. Sarı kırmızılılar buradan 6 puan çıkarsa da rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyeceği için şampiyonluk şansı zayıf görünüyor.

Şampiyonluk için zirvede yarış devam ederken, kümede kalma mücadelesi de sürüyor. Denizlispor’un ligden düşmesi kesinleşti, Gençlerbirliği, Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor, MKE Ankaragücü düşme hattında son iki haftaya giriyor. Hemen üzerlerinde ise düşme hattına en yakın takım Kayserispor yer alıyor.

Süper Ligden bu sene 4 takım düşecek, 1. Ligden 3 takım gelecek. Süper Ligden düşen bir takım belli oldu. Birinci ligden çıkan 2 takımda belli oldu. Oynanacak iki maç sonunda düşecek 3 takımı da öğreneceğiz. Play-off maçları sonrasında da Süper Lige çıkacak son takım belli olacak. 

26 ve 44 yıl sonra gelen mutluluk…

TFF 1. Lig lideri Adana Demirspor, Menemenspor’u  4-1 yenerek 26 yıllık Süper Lig hasretini bitirdi. Adana Demirspor ligin son haftasında konuk olduğu Menemenspor’u 4-1 ile geçerken, averajla şampiyonluğu elde ederek Süper Lige çıkmayı başardı.

TFF Birinci Lig’in 34. ve son maçında deplasmanda Tuzlaspor’u 2-1 yenen GZT Giresunspor, 44 yıl aradan sonra yeniden süper lige yükseldi. GZT Giresunspor, lider Adana Demirspor’un ardından averajla ikinci sıradaki yerini korudu ve Süper Lige çıkmayı başardı.

Samsunspor ligin son maçında deplasmanda Adanaspor’u 2-0 yenmesine rağmen averajla rakiplerinin gerisinde kalarak Süper Lige çıkma şansını Play-off maçlarına bıraktı. TFF 1. Ligde Play-off eşleşmeleri de belli oldu. İstanbulspor, Altay ile oynarken, Samsunspor Altınordu ile mücadele edecek. Kazanan iki takım finalde süper lige çıkmak için mücadele edecek.

Play-off maçları sonrasında Süper Lige çıkacak son takımı öğreneceğiz. Samsunspor favori gözükse de Mustafa Denizli’nin başında olduğu Altay’da 18 yıllık Süper lig hasretini sonlandırmak istiyor. İstanbulspor ya da Altınordu çıkarsa sürpriz olur. Bakalım Süper Lige kim çıkacak merakla bekliyoruz.

Burak fırtınası devam ediyor…

Fransa Ligue 1’in 36. haftasında lider Lille, deplasmanda Lens karşısında milli futbolcumuz Burak Yılmaz’ın 4 ve 40’ta attığı goller ile ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. İkinci yarıda Lille, Jonathan David ile farkı üçe çıkardı. Karşılaşmayı 3-0 galip bitiren Lille, bitime iki hafta kala puanını 79’a çıkardı.

En yakın rakibi PSG’nin önünde lider durumda son iki haftaya giren Lille şampiyonluğa emin adımlarla ilerliyor. Son iki maçında önce güçlü rakibi Saint-Etienne ile oynayacak Lille, Angers deplasmanında sezonu tamamlayacak.

Burak Yılmaz Lens karşısında iki gol daha bularak gol sayısını 15’e çıkardı. Milli golcümüz Burak Yılmaz, bu sezon Lille formasıyla Fransa Ligue 1'de 26 maçta 15 gol ve 5 asist yaparken toplamda ise 35 maçta 17 gol kaydetti.

Burak Yılmaz’ın bu performansı Avrupa Futbol Şampiyonası öncesinde bizi umutlandırdı. Lille forması altında şampiyonluk yaşayacak milli futbolcularımızın yüksek moral ve motivasyon ile milli takım kampına katılması rakiplerimize korku salacaktır. Umarım Lille sezonu şampiyonluk ile tamamlar ve futbolcularımız yüksek moral ve motivasyon ile A Milli Takım kampına katılırlar.