Başarılı oyuncu Çağlar Çorumlu, ‘Sanat Güneşi’ Zeki Müren’i bir bankanın kredi kartının 20. yılı etkinlikleri nedeniyle çekilen reklam filminde canlandırdı.

Daha önce Cem Yılmaz’ın senaryosunu yazıp yönettiği “Arif V 216” filminde Zeki Müren’i oynayan ve başarılı bulunan Çağlar Çorumlu, bu sefer sosyal medyayı ikiye böldü.

Sanatçının hatırasına hakaret edildiğini öne süren sanat güneşi Zeki Müren hayranları reklamın bir an önce yayından çekilmesini istedi. Twitter’da “trend topic” olan Çağlar Çorumlu hashtag’i altına yorum yapan sosyal medya kullanıcılarının bir kısmı reklamı başarılı bulduğunu ifade etti.

Zeki Müren, bir dönem komedyenlerin kendisini taklit etmesi üzerine şunları demişti:

“Neden rahatsız olayım? Taklitler aslını yaşatır.” Nilgün Belgün ve Zafer Algöz de Sanat Güneşi’nin bu sözlerini hatırlatarak, Çağlar Çorumlu’ya destek verdi.

Belgün, “Zeki Müren reklamı kendisine saygısızlık mı oldu onu bilemem. Ben, onu tekrar hatırlattığı için mutlu oldum. Çağlar Çorumlu’yu da tebrik ederim, çok iyi canlandırmış. Taklitlerin aslını yaşattığına inanıyorum” dedi. Zafer Algöz de Sanat Güneşi’nin anısının yaşatıldığını söyledi: “Zeki Müren yaşasaydı, ‘Tebrik ediyorum efendim’ derdi. Alnından öperdi. Çünkü kendisi de reklam filmlerinde oynamıştı.”

Banka reklamda Zeki Müren’in hatırasına olan saygısını, sanatçının mirasını emanet ettiği, Türkiye’nin önemli kurumlarından Türk Eğitim Vakfı ve TSK Mehmetçik Vakfı’na destek olarak gösterdiğini belirtti. Bence de reklam yerini buldu. Gerçek anlamda reklam iyi reklam oldu. İzlemeyenler bu tartışmaya kulak misafiri olunca özellikle reklamı izledi. Bir reklam ancak bu kadar başarılı bir şekilde konuşulurdu.

Reklam, amacının dışında Zeki Müren gibi dev bir sanatçıyı tekrar hatırlattı. Aynı zamanda yeni jenerasyondan sanat güneşini bilmeyenlerin internete girip baktıklarından eminim. Böylelikle genç jenerasyonda Zeki Müren’i bu reklam sayesinde tanıma şansına ulaştı.

Reklam sonunda da Çağlar Çorum ne diyor: “ TAKLİTLER ASLINI YAŞATIR”

Bence boşuna tartışılıyor! Sanat güneşimiz Zeki Müren’i de bu vesileyle rahmetle anıyorum.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın…