Ülkemizde son yıllarda yayılmaya başlayıp, üç sezondur Türkiye Sujeti (Deniz Motosikleti)  Şampiyonası’na dahil edilen Flyboard’da 2016 Şampiyonu Uğur Piro, Fransa’da yapılacak Dünya Flyboard Şampiyonası’nda (2017 World Flyboard Championship) mücadele edecek. 09-10-11 Haziran tarihlerinde Cavalaire-sur-Mer şehrinde organize edilecek şampiyonada 63 sporcu PRO, Veteran ve Bayanlar sınıfında yarışacak. Türkiye Motosiklet Federasyonu 2016 Flyboard Kupası Şampiyonu Uğur Piro, Pro kategorisinde ön elemeyi geçen 42 sporcu ile birlikte dünya şampiyonluğu mücadelesi verecek.

Dünya Şampiyonası 09 Haziran Cuma günü eleme turu ile başlayacak. 10 Haziran Cumartesi günü düzenlenecek ikinci eleme ile son 32 sporcu belli olacak. 11 Haziran Pazar günü ise yarı final ve final mücadeleleri yapılacak.

FlYBOARD NEDİR?

•    Flyboard, 2011 yılında Fransız Franky Zapata tarafından geliştirilen, jet motorunun gücü ve buna bağlı bir hortum yardımıyla su üzerinde uçmanıza olanak veren bir ekipmandır. Suyun inanılmaz gücü ile atlama, zıplama, dalma gibi performans gerektiren bütün hareketleri gerçekleştirmenizi sağlıyor.
•    Yeni bir ekstrem spor dalı Flyboard, ülkemizde Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından 3 yıldır düzenlenen Türkiye Sujeti (Deniz Motosikleti) Şampiyonası’na dahil edildi.
•    Youtube’da yer alan ilk video 15 günde 2.5 milyon defa izlendi ve 2 yıl içinde 4.000 den fazla ürün satıldı.