Süper Lig'in 15. haftasında deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşan Trabzonspor maçtan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı. A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu ile yardımcıları, Kasımpaşa-Trabzonspor maçını tribünden takip etti. Trabzonsporlu taraftar Süper Lig’de deplasmanda oynadıkları Kasımpaşa maçında kendileri ayrılan tribünleri dışından da stattaki birçok yeri doldurdu.

ÇALIMBAY ESKİ TAKIMINA KARŞI 

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Süper Lig’de bu hafta deplasmanda eski takımı Kasımpaşa ile mücadele etti.  Süper Lig’in 15. haftasında Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda Kasımpaşa ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Bu mücadele bordo-mavililerin teknik direktörü Rıza Çalımbay için de ayrı bir öneme sahipti. Çalımbay, Paşa’nın başına 2015-2016 sezonunda geçti. Deneyimli çalıştırıcı, 2016-2017 sezonuna da lacivert-beyazlı takım ile başladı ancak ligin 3. haftasından sonra takımdan ayrılmıştı. 

TARAFTARLARDAN İSTANBUL ÇIKARMASI

Trabzonsporlu taraftar Süper Lig’de deplasmanda oynadıkları Kasımpaşa maçında kendileri ayrılan tribünleri dışından da stattaki birçok yeri doldurdu. Trabzonspor’un Süper Lig’in 15. haftasında deplasmanda oynadıkları Kasımpaşa maçında taraftarları yalnız bırakmadı. Bordo-mavili taraftarlar, kendilerine ayrılan misafir tribününü tamamen doldurdu. Bununla da yetinmeyen Karadeniz ekibinin taraftarları diğer tribünlerden de karşılaşmayı seyretti. Maçı izlemeye İstanbul ve çevre illerden de geldiği gözlendi. 

LUCESCU MAÇI İZLEDİ 

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu ile yardımcıları, Kasımpaşa-Trabzonspor maçını tribünden takip etti. Kasımpaşa’nın Süper Lig’in 15. haftasında Trabzonspor’u ağırladığı karşılaşmayı Milli Takım heyeti de takip etti. Türk takımlarının ligde ve Avrupa’da oynadığı birçok maçı takip etmeye çalışan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda oynanan haftanın önemli müsabakasını protokolden takip etti. Maçı ayrıca Lucescu’nun yardımcılığını yapan Tayfun Havutçu da izledi. 

MAÇTAN DAKİKALAR

90+4' GOL Trabzonspor, Matus Bero'nun golü ile maçta farkı üçe çıkarıyor. Abdülkadir Ömür'ün pasıyla topla buluşan Joao Pereira'nın yerden kale ağzına gönderdiği pasa hareketlenen Matus Bero'nun topun gelişine sol ayağıyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluşuyor.

90' Trabzonspor, Hugo Rodallega'nın golü ile maçta farkı ikiye çıkarıyor. Sağ kanatta Abdülkadir Ömür'ün pasıyla topla buluşan Olcay Şahan'ın yerden içeri gönderdiği pasa hareketlenen Hugo Rodallega'nın bekletmeden kaleye gönderdiği şutunda, Ramazan Köse'nin müdahalesi yeterli olmayınca meşin yuvarlak ağlarla buluşuyor.

81' Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Matus Bero'nun ceza alanına gönderdiği ortasında Kenneth Omeruo kafayla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

75' Trabzonspor gole yaklaşıyor. Joao Pereira'nın sağ kanattan kale ağzına gönderdiği ortasına yükselen Burak Yılmaz'ın kafa vuruşunda Ramazan Köse topa hakim olmayı başarıyor.

74' Orta sahada yaşanan ikili mücadele sırasında Ogenyi Onazi, John Murillo'ya kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Hüseyin Göçek tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

68' Ceza alanında sol çaprazda topla buluşan Olivier Veigneau'nun topu çekerek sağ ayağıyla kaleye gönderdiği şutunda Onur Kıvrak topa hakim olmayı başarıyor.

65' Defansın arkasına atılan pasa hareketlenen Burak Yılmaz için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

62' Konuk ekip Trabzonspor'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlık geçiren Mustafa Akbaş oyundan çıkarken, Olcay Şahan yerine giren isim oluyor.

55' Ceza sahası dışında sol çaprazda kazanılan serbest vuruşu kullanan Markus Neumayr'ın doğrudan kaleye gönderdiği şutunda Onur Kıvrak topa hakim olmayı başarıyor.

48' Ogenyi Onazi'nin defansın arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Abdülkadir Ömür için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

46' Ve ikinci yarı Kasımpaşalı futbolcuların vuruşuyla başladı

Ve ilk yarı Burak Yılmaz'ın attığı son saniye golü ile birlikte sona erdi

45+1' GOL Trabzonspor, Burak Yılmaz'ın golü ile maçta öne geçiyor. Juraj Kucka'nın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Burak Yılmaz, içeri girerek Syam Ben Youssef'u ekarte ediyor ve sol ayağıyla yakın köşeye yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı Ramazan Köse'nin solundan köşede ağlarla buluşturmayı başarıyor.

41' Emmanuel Mas'ın sol kanatta yerden ceza alanına gönderdiği ortasında Kenneth Omeruo topu uzaklaştırmayı başarıyor.

39' Dame N'Doye'un sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Strahil Popov kafayla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

32' Maçın geride kalan süresine baktığımızda topla oynama yüzdelerinde az farkla Trabzonspor'un üstünlüğü bulunuyor.

29' Yusuf Yazıcı'nın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda Ramazan Köse topa hakim olmayı başarıyor.

22' Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Markus Neumayr'ın ceza alanına gönderdiği ortasında Tomas Hubocan topu uzaklaştırıyor. Dönen topa hareketlenen Samuel Eduok'un, ceza sahası dışında sağ çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda Onur Kıvrak topa hakim olmayı başarıyor.

15' Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Markus Neumayr'ın ceza alanına gönderdiği ortasında hakem Hüseyin Göçek faul gerekçesiyle oyunu durduruyor.

9' Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Yusuf Yazıcı'nın ceza alanına gönderdiği ortasında Syam Ben Youssef topu uzaklaştırmayı başarıyor.

7' David Pavelka, topla birlikte hızla giden Abdülkadir Ömür'e ceza alanı önünde kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Hüseyin Göçek tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

2' Olivier Veigneau'nun sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Onur Kıvrak topa hakim olmayı başarıyor.

1' Ve mücadeleye konuk ekip Trabzonspor başladı