Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Trabzonspor, zirve yarışını yakından etkileyecek zorlu karşılaşmada Bursaspor'u konuk etti. Medical Park Stadı'nda oynanan mücadeleyi Trabzonspor 1-0 kazandı. Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golü 51. dakikada Yusuf Yazıcı kaydetti. Ligde üst üste 5. kez kazanan Trabzonspor, Rıza Çalımbay yönetiminde çıktığı 11 resmi maçta 9. galibiyetini elde etti. Alınan bu galibiyetin ardından Trabzonspor puanını 28'e çıkarırken, üst üste ikinci mağlubiyetini alan Bursaspor ise 24 puanda kaldı.

MAÇTAN NOTLAR

Bordo-mavili takımın teknik direktörü Rıza Çalımbay, stoperde sakatlığı bulunan Mustafa Akbaş'ın yerine Uğur Demirok'a görev verirken, orta alanda Onazi'nin yerine sakatlıktan dönen Okay Yokuşlu'yu tercih etti.

Kasımpaşa ve Antalyaspor maçlarında sakatlığı dolayısıyla forma giyemeyen Uğur Demirok, 2 hafta sonra görev aldı. Okay Yokuşlu ise 1 maç sonra 11'de şans buldu.

Bordo-mavililerde sakatlığı süren Mustafa Akbaş ile Durica'nın yanı sıra genç oyuncular Hasan Batuhan, Abdurrahim Dursun ve Uğurcan Çakır, 21 kişilik kadroda yer almadı.

TARAFTARLARDAN BÜYÜK İLGİ

Trabzonspor taraftarları, karşılaşmaya büyük ilgi gösterdi.

Medical Park Stadı'nda yaklaşık 33 bin bordo-mavili taraftar, tribünlerde yer aldı. Bursaspor taraftarları da Trabzon deplasmanında takımını yalnız bırakmadı.

LE GUEN SAHADA!

Trabzon deplasmanı yolculuğu öncesinde takım otobüsünde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldıktan sonra sabah saatlerinde taburcu edilen Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen, kente gelerek takımı başında sahaya çıktı.

Yeşil-beyazlı ekipte, sarı kart cezalısı Aziz Eraltay ile sakatlıkları bulunan Jorquera, Kembo, Agu, kadroda yer almadı. Son kontrollerden sonra durumu belli olacağı açıklanan ve 11 kişilik esame listesinde yer alan Badu ise ısındığı sırada ağrı hissedince esame listesinden çıkarıldı. Bu futbolcunun yerine Merter Yüce 11'e dahil edildi. (ntvspor.net)