Galatasaray’ın Hollandalı yıldızı sözleşmesinin feshi için Başkan Dursun Özbek ile yaptığı görüşmeden sonuç alamayınca beklenmedik bir hamlede bulundu. Sneijder takımdan ayrılmayı düşünmediğini söyleyerek, “Burada mutluyum, kampa katılmak istiyorum” restini ortaya koydu. Galatasaray’da Wesley Sneijder krizi derinleşiyor. İş karşılıklı reste dönüştü artık. Önceki günkü zirveden anlaşma yerine restleşme çıkınca dün taraflar biraraya gelmedi. Başkan Dursun Özbek Slovakya’nın yolunu tutarken, bu konu başta olmak üzere Igor Tudor ile transfer ve kamp çalışmaları hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

Sneijder cephesinden ise kafa karıştıran bir hamle geldi. Menajeri Guido Albers’i ülkesine gönderen Sneijder sarı-kırmızılılara ise “Galatasaray’da mutluyum. Kampa katılmak istiyorum” mesajını yolladı.

Galatasaray’dan oynamadan sözleşmesinin feshi karşılığında gelecek sezonki garanti parası olan 4.5 milyon euroyu isteyen ancak  karşısına 3.2 milyon euroluk disiplin cezası çıkarılan Sneijder’in kamp blöfüne yeni bir strateji geliştirildi.

DURSUN ÖZBEK'TEN REST

Sarı-kırmızılılar Sneijder için gelecek sezonki Dünya Kupası’nın öneminin farkında. Buna göre “Sneijder oynamadan bu parayı istiyor. O zaman gelir kulübede veya tribünde oturur, parasını alır. Ancak bu şekilde Dünya Kupası kadrosuna nasıl girecek?” tezinden hareket ediliyor.

Galatasaray’da Başkan Dursun Özbek ve yönetim Sneijder’in iyi niyetli hareket etmediğini düşünüyor. Medya ve taraftar baskısıyla masada oturduğunu düşündükleri Sneijder’e bu kez taviz verilmeyeceği söyleniyor. Sonuçta iki tarafın da kendine göre bir çok kozu var.

TUDOR SNEİJDER'İ İSTEMİYOR

Teknik direktör Igor Tudor ise kesinlikle Sneijder’in aralarına katılmasını istemiyor. Hırvat teknik adam yıldız futbolcunun Bratislava kampına  dahil olması durumunda şuanki pozitif ortamı bozacağından korkuyor.

Tudor’un “Sneijder gelirse sorunları takımın önüne geçer. Bu da bize büyük bir zarar verir” dediği belirtildi.

175: Galatasaray’da 5 sezondur forma giyen Hollandalı yıldız Wesley Sneijder, 175 maçta şans buldu. Tecrübeli futbolcu 46 kez rakip fileleri havalandırdı. Sneijder kez sarı kartla cezalandırılırken, hiç kırmızı kart görmedi.

Kaynak: Skorer