Süper Lig’in final haftasında Beşiktaş ve Galatasaray’ın şampiyonluk yarışında puanları  berabere gidiyordu. Mağlubiyetlerin şampiyonu belirleyeceği final haftasında Beşiktaş Göztepe’yi İzmir’de 2-1 yenerek sezonu şampiyonlukla tamamladı.

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin kadro derinliğine rağmen mütevazı kadrosu ve son haftalarda Abubakar, Cenk ve Oğuzhan gibi sezonu kapatan oyunculardan yoksun olarak Galatasaray ve Karagümrük mağlubiyeti Galatasaray’ın umutlandırsa da Beşiktaş İzmir’de galip gelerek bu sezon oyun ve takım olarak Sergen Hoca sayesinde şampiyonluğu sonuna kadar hak etti.

Bütün engellemelere rağmen 17 penaltı atan değil 17 asist yapan takım kazandı. 1992- 93 sezonunda namağlup ikinci olup şampiyon olan Galatasaray’dan yıllar sonra aynı şekilde averajla şampiyonluk yaşaması tarihe bir not oldu. Bu şampiyonlukta Başkan Ahmet Nurçebi ve yönetiminin, Sergen Hoca’nın, tüm takımın olağanüstü mücadelesi unutulmayacak.

Şampiyonluk parayla pulla değil ruhla kazanılıyor. Bu ruhu Şenol Güneş’ten sonra Beşiktaş’a tekrar kazandıran Sergen Hoca’yı tebrik ediyorum. Sahte para AVCI’sı  hocalarla değil Beşiktaş’ın çocuğu Sergen Yalçın’la Beşiktaş hak ederek alnının teriyle kazanılan şampiyonluk. Tüm Beşiktaş camiasına hayırlı olsun.