Kulüpler Birliği Vakfı ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek,  Video Hakem Uygulaması'nın (VAR) gelecek sezon başlayacağını belirtirkenyabancı kuralıyla ilgili olarak ise "Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yabancı kuralıyla ilgili olarak görüş belirtti. Yabancı sayısı ile ilgili 2019 sezonu sonuna kadar süremiz var ama yapacağımız çalışmaları bu zaman dilimine sığdıracağız, en uygun çözümü bulacağız. Son günlerde çok tartışılıyor, bu konuyla ilgili olarak bir çalıştay gerçekleştireceğiz." dedi. Özbek, Kulüper Birliği toplantısı sonrası açıklamalar yaptı.

HİKMET FERİDUN TANKUT'UN YERİNE MEHMET SERPİL SEÇİLDİ

Dursun Özbek, geçen günlerde Kardemir Karabükspor Başkanlığı'ndan istifa eden ve böylece Kulüpler Birliği'ndeki başkan yardımcılık görevi de sona eren Hikmet Ferudun Tankut'un yerine Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil'in seçildiğini duyurdu.

VAR NE ZAMAN BAŞLIYOR? 

Özbek, Video Hakem Uygulaması'na gelecek sezon başlanacağını da ekledi. Özbek, "Video Hakem Sistemi için hazırlıklar sezon sonunda bitecek. Önümüzdeki sezona Video Hakem Sistemi ile başlayabiliriz." ifadelerini kullandı.

YABANCI KURALI AÇIKLAMASI

Özbek yabancı kuralıyla ilgili olarak ise "Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yabancı kuralıyla ilgili olarak görüş belirtti. Yabancı sayısı ile ilgili 2019 sezonu sonuna kadar süremiz var ama yapacağımız çalışmaları bu zaman dilimine sığdıracağız, en uygun çözümü bulacağız. Son günlerde çok tartışılıyor, bu konuyla ilgili olarak bir çalıştay gerçekleştireceğiz" dedi.

SPORDA ŞİDDET YASASI...

"Sporda Şiddet Yasası'yla ilgili çalışmalarımız var. Spor Yasası henüz çıkmadı, bu manadaki çalışmalarımızı Gençlik ve Spor Bakanı Aşkın Bak'a iletiyoruz." ifadelerini kullandı.(Habertürk)