Büyükçekmece Belediyesi, 1 buçuk ay süren Prof. Dr. Türkan Saylan Tenis Turnuvası’nı düzenledi. Mimaroba Barış Manço Parkı Tenis Kortları’nda çocuklara düzenlenen kupa ve ödül töreninde; Milli Tenisçi Melis Sezer ile 17 yaşındaki Milli Tenisçi Ada Karabacak da yer aldı. Milli sporcular birlikte gösteri maçı yaptı. Aldıkları kurs ve katıldıkları turnuva sonrası kupa ve ödüllerini alacak olan çocuklar, milli tenisçilerle de maç yapınca çifte heyecan yaşadı. Genellikle özel kulüplerde düzenlenen turnuvalara davet edildiğini belirten Melis Sezer, belediyenin düzenlediği bu tür etkinliğe hem şaşırdığını hem de çok mutlu olduğunu söyledi. Böyle turnuvaların tenise teşvik etmeye yardımcı olduğunu ifade eden Sezer, bu yüzden böyle turnuvaların artmasını istediğini de ekledi.

“ONLARLA OYNADIKÇA HEVESLERİ DAHA DA ARTIYOR”

Çocuklarla tenis oynamanın çok güzel olduğunu belirten Sezer, “Halka açık kulüpte yaptığım ilk gösteri oldu. Bu yüzden bugün benim için çok özel. Milli takım oyuncusu Ada'yla tenis oynadık. Öğrencilerle tenis oynadığımda çok hevesli olduklarını gördüm. Onların gözlerindeki parıltılı görmek beni de motive ediyor. Onlarla oynadıkça tenise yakınlıklarının daha da arttığını hissediyorum. Bence rol modeli aldıkları, idolü oldukları kişilere gerçek hayatta gördüklerinde kendilerini onunla daha da bağdaştırıyorlar ve daha motive oluyorlar” dedi.

“YOĞUN KATILIM VARDI”

Belediyenin Spor Kültür ve Eğitiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gürhan Ozanoğlu ise “Öğretmenlerimizle turnuvamızı düzenledik. İnanılmaz bir ilgi alaka vardı. Yaklaşık 180 katılımcıyla turnuvamıza başladık. Çeşitli branşlarda 18 yaş altı bayanlar, erkekler, çiftler, yeni başlayanlar farklı branşlarda yarıştı. Bugün de sonlandırdık. Hedefimiz çocuklarımızı sporla sanatın farklı dallarıyla uğraşarak topluma faydalı birer birey haline getirmek” açıklamasını yaptı.

“YAZA ÖZEL 3 BİN 500 ÇOCUĞA ÖZEL SPOR OKULU AÇIYORUZ”

Bir hafta sonra 3 bin 500 çocuğa spor okulu açacaklarını da vurgulayan Ozanoğlu şunları söyledi:

“15 farklı branş olacak. Tenis de bunlardan biri. Tabii ki kontenjanla kısıtlıyız ve açtığımız gün özellikle tenis branşı kontenjanı doldu. Ama dışarıda kalan arkadaşlarımızı da farklı programlarla sporun içine çekeceğiz. Hedefimiz sağlıklı, spora bağlı nesil yetiştirmek.”