UEFA Avrupa Ligi C Grubu 6. haftasında Medipol Başakşehir, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda karşılaştığı Portekiz temsilcisi Braga’yı 2-1 mağlup etti. Grubun diğer maçında ise Hoffenheim evinde mücadele ettiği Ludogorets ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmalar sonucunda Ludogorets puanı 9’a, Başakşehir de 8’e yükseltti. Bu sonuçla turuncu-lacivertliler grupta 3. oldu ve Avrupa'ya veda etti. Gruptan çıkmayı daha önce garantileyen Braga ise 10 puanda kaldı.

Başakşehir, bu sezon Avrupa kupalarında UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemesi ile UEFA Avrupa Ligi'nde toplam 10 maçta mücadele etti. Turuncu-lacivertliler, söz konusu karşılaşmalarda 2 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 4 beraberlik aldı.
 
MAÇTAN DAKİKALAR

10. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan İrfan Can’ın içeri çevirdiği topa arka direkte Visca’nın yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0
22. dakikada sol kanatta topla buluşan Jefferson’un içeri çevirdiği topa ceza yayı üzerinde Andre Horta’nın gelişine vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.
34. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Martins’in yaptığı sert ve düzgün vuruşta meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına geri döndü.
55. dakikada sol kanatta topla buluşan Jefferson’un ortasında arka direkte Viana, Silva’ya indirdi. Ön direkte Silva’nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-1
69. dakikada sol çaprazdan Clichy’nin ortasında ceza sahası içi penaltı noktası yakınlarında Gökhan İnler’in yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Matheus’ta kaldı.
76. dakikada ceza sahası içinde Viana’nın Mossoro’ya yaptığı müdahaleyi hakem penaltı olarak değerlendirdi.
77. dakikada Emre’nin kullandığı penaltı atışında meşin yuvarlak kalecinin kapattığı sağ köşeden ağlara gitti. 2-1

LUCESCU MAÇI İZLEDİ

UEFA Avrupa Ligi C Grubu son hafta maçında Medipol Başakşehir, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda Portekiz ekibi Braga ile oynadığı karşılaşmada milli takım heyeti de tribündeki yerini aldı. Müsabakayı A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, yardımcısı Tayfun Korkut ile Türkiye Futbol Federasyonu Gençlik Geliştirme Direktörü ve Genç Milli Takımlar sorumlusu Tolunay Kafkas da protokol tribününden takip etti. Tribünde ayrıca Teknik Direktör Hikmet Karaman’ın da olduğu gözlendi.
 
KUDÜS DESTEĞİ

UEFA Avrupa Ligi C Grubu 6. maçında evinde Braga ile karşılaşan Başakşehir tribünlerinde Filistin yalnız bırakılmadı. Kale arkasında bulunan tribünlerde Filistin bayrakları dalgalandıran taraftarlar Filistin lehine sloganlarda bulundu. Ortalarında dev Türk bayrağı dalgalandıran grup diğer yandan da Filistin bayraklarını sallayarak Filistin halkına destekte bulundu. Kale arkasında açılan pankartta yazan ‘Biz senin için 90 dakika, Kudüs için sonsuza dek birlikteyiz’ yazısı dikkat çekti.

BAKAN BAK MAÇI İZLEDİ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Medipol Başakşehir’in UEFA Avrupa Ligi'nde Braga ile oynadığı maçı protokolden takip etti. 
Medipol Başakşehir’in UEFA Avrupa Ligi C Grubu’ndaki son karşılaşması olan Braga maçını devlet erkanı da takip etti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bu önemli müsabakayı izlemek ve turuncu-lacivertlilere destek için stada geldi. Bak, mücadeleyi protokol tribününden takip etti.

 ABDULLAH AVCI'DAN AÇIKLAMA

UEFA Avrupa Ligi C Grubu son maçında Medipol Başakşehir, sahasında karşılaştığı Braga’yı 2-1 mağlup etti ve fakat grubun diğer maçında istediği sonucu alamayınca Avrupa kupalarından elendi. Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Braga Avrupa’nın en kısa takımlarından bir tanesi. Geçiş oyunu yapabiliyorlar, kenar ortaları yapabiliyorlar. Takım savunmasında da iyiler. Baskı ile başlamak istedik. 20-25 dakika doğru yaptık. Golden sonra Braga oyuna ortak oldu. İlk yarıda gol de yiyebilirdik. İkinci yarıda baskı yapmak ve baskıdan sonra da atak yapma istedik. İkinci yarıda dengeli oyun vardı. Yediğimiz golden sonra rakip oyun gücünü hissettirdi. Kazandığımız penaltı var ve maçı kazandık. Bu sene 10. Avrupa maçını oynadık. 14 lig ve 1 Türkiye Kupası maçıyla 25. maçı tamamladık. Devreyi 30 maç ile kapatacağız. 3.5 senedir her sene oyun gelişimi, Avrupa tecrübesi ve harika bir deneyim kazandık. Çıkmak istiyorduk. Bize bağlı değildi. Diğer maç berabere bitti. Oyuncularımı tebrik ediyorum” diye konuştu.

'AVRUPA'DAN ELENMEK LİGİ ETKİLEMEZ'

Avrupa kupalarından elenmelerinin ligi iyi etkileyip etkilemeyeceği ile ilgili bir soruya başarılı çalıştırıcı, “Ben olumlu etkileyeceğini düşünmüyorum. Bu sezon Avrupa ve Şampiyonlar Ligi’nde 10 maç oynadık. 5 rakip ve 5 farklı planla oynadım. Kadro derinliğimiz buna müsait. Her kulvarda sporcu ruhu gitmek ister. Biz de gitmek istedik. İki gün sonra önemli maç var. Çok iyi dinlenmemiz lazım. Lig 34 hafta oynanıyor. Biz aralık son haftasında 30 maç oynamış olacağız” diye cevap verdi.Avcı, ayrıca UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16'ya kalan Beşiktaş’ı da tebrik etti.

Braga maçıyla ilgili kadronun nasıl olacağına dair sorulan soruya Avcı, “Bazen rakibe, bazen sakatlık, bazen de performansa göre kadro kuruyoruz. Bir sürü detaylar var. Her maça en ideal kadromuzla çıktık. 23 tane değerli oyuncum var. 3 kulvarda iddiasını sonuna kadar götürmeye çalışan bir takım var. Takım oyunu oynuyoruz” diye cevap verdi.