Fransa'nın başkenti Paris'te dün sıralama turları esnasında geçirdiği kaza sonrası bel ve kalçasında kırık tespit edilen Kenan Sofuoğlu, İstanbul'a getirildi. Sofuoğlu, dün  hava şartları nedeniyle bir kaza yaptı ve  acilen hastaneye kaldırılan milli motosikletçinin  bel ve kalçasında üç kırık tespit edilmişti. Bu noktadan itibaren Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Spor Bakanlığı, Sofuoğlu'nun Türkiye'ye getirilmesi için devreye girmişti. 

TÜRKİYE DEVREYE GİRDİ

Kenan Sofuoğlu'nun kişisel sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da, "Milli Sporcumuz Kenan Sofuoğlu Fransa yarışı için yapılan sıralama turlarında kötü hava şartlarında yeniden büyük bir kaza geçirerek acil olarak hastahaneye kaldırıldı. Sofuoğlu'nun bel ve kalçasında malesef ciddi üç kırık teşhisi konuldu. Sporcumuzun en hızlı şekilde tedavisini sağlayabilmek için Sağlık Bakanlığımız, Spor Bakanlığımız ve Dışişleri Bakanlığımızın müşterek çalışmaları ile sporcumuz bu gece ambulans uçak ile Türkiye'ye getirilecek. Bütün sevenlerimize destekleri için teşekkür ederiz. Dualarınızı eksik etmeyin" ifadeleri kullanılmıştı. 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: İNŞALLAH KISA ZAMANDA İYİLEŞECEK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kaza sonrası hastaneye kaldırılan Sofuoğlu ile telefonda görüştüğünü belirterek, "İnşallah kısa sürede iyileşecek" demişti.Çavuşoğlu, "Fransa'da pistte kaza geçiren Kenan Sofuoğlu kardeşimle telefonda görüşüp geçmiş olsun dileklerimi ilettim. İnşallah kısa sürede iyileşecek" ifadelerini kullanmıştı.