İstanbul'da oynanan finalin ilk karşılaşmasını 90-68'lik skorla kazanan Galatasaray, rövanş maçında 7 sayı farkla yenilmesine karşın FIBA EuroCup'ta şampiyonluğa ulaştı. İtalya'nın Venedik kentinde oynanan maça çekişmeli başlayan Galatasaray, Işıl, Petronyte ve Quigley'nin üst üste basketleriyle beş dakikada 5-10 öne geçti. Venezia ise üç sayı çizgisinin gerisinden ve pota altından bulduğu sayılarla çeyreğin bitimine üç dakika kala durumu 10-12'ye getirdi. Çeyreğin son bölümlerinde Davis ile potaya giden sarı-kırmızılılar Dubljevic ve Petronyte'nin serbest atış isabetleriyle ilk 10 dakikayı 16-20 önde tamamladı.

İLK YARIDA 4 SAYILIK FARK

İkinci çeyreğe top kayıplarıyla başlayan Galatasaray, 10-0'lık seri yiyerek üstünlüğü rakibine verdi (26-20). Rakibin serisini bozan isim ise Quigley oldu: 26-21. Bu bölümlerde savunmasını sertleştiren takımımız Işıl'dan gelen üç sayılık isabetle skoru 28-24'e getirdi. Çeyreğin altıncı dakikasına girilirken Venezia 30-24 öne geçen taraf oldu. Bu bölümde koç Marina Maljkovic molasına başvurdu. Son bölümler 4-6 sayılık fark barajında geçilirken son iki dakikaya 34-30'luk skorla girildi. Kalan sürede Davis'ten gelen 4 sayıyla farkı koruyan sarı-kırmızılı takım devreye 38-34 geride girdi. İlk yarı sonunda en skorer oyuncumuz kaydettiği 12 sayıyla Petronyte olurken Davis 10, Işıl 5 sayı kaydetti.

Üçüncü çeyrek karşılıklı basketlerle başlarken Petronyte ve Işıl'dan gelen sayılarla 25'inci dakikaya 47-43'lük skorla girildi. Bu bölümün ardından Venezia hücumda verimliliğini artırarak farkı çift hanelere çıkarınca koç Marina Maljkovic son üç dakikaya girilirken molasına başvurdu (54-43). Molanın ardından takımımızda sahneye çıkan isim Kaela Davis oldu. Üst üste iki hücumdan 6 sayı çıkaran Amerikalı guard son bir buçuk dakikaya girildiğinde durumu 56-49'a taşıdı. İtalyan ekibi yıldız oyuncuya önlem almakta zorlanırken Davis atmaya devam ediyordu. Amerikalı bir üçlük daha bulurken maçtaki 21'inci sayısını kaydetti ve rakibine molayı aldırdı (56-52). Mola dönüşünde Reyer Venezia, 2 sayı bularak final periyoduna 58-52 önde girdi.

Dördüncü çeyreğe Reyer Venezia iyi girdi ve 33'üncü dakikada farkı çift hanelere çekti: 64-54. Bu bölümün ardından oyunda sakin kalmayı başaran Galatasaray, hücum sürelerini de iyi kullanarak son dört dakikaya 68-59 geride girdi. Riquna Williams'ın sayısına Petronyte cevabı verince Venezia molaya gitti (70-61). Mola dönüşünde savunma sertliğini artıran Galatasaray, Quigley ile orta mesafeli isabeti bularak bitime 01:45 kala skoru 72-63'e getirdi. Son dakikalara girilirken ise Dubljevic'in sayısıyla fark 7'ye kadar indi (72-65). Kalan sürede rakibine sayı şansı tanımayan sarı-kırmızılı ekip, karşılaşmadan 72-65'lik skorla mağlup ayrılsa da FIBA EuroCup'ı şampiyon olarak tamamladı. 

CUMUHRBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEBRİK TELGRAFI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şampiyon olan Galatasaray Kadın Basketbol Takımı için Başkan Mustafa Cengiz'e tebrik telgrafı gönderdi. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası Şampiyonu olması dolayısıyla, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz'e bir tebrik telgrafı göndermiştir."