Galatasaray, Fatih Terim ile çıktığı ilk maçında İzmir ekibi Göztepe'yi 3-1 mağlup etti. Sarı-Kırmızılı takıma galibiyeti getiren golleri 19'da Rodrigues, 53'te Yasin ve 70'te Maicon kaydederken, Göztepe'nin tek golünü ise 9'uncu dakikada penaltıdan Jahovic kaydetti. Bu sonuçla birlikte Galatasaray puanını 35'e yükselterek ilk yarıyı 2'nci sırada tamamlarken, Göztepe ise 30 puanla 6'ncı sırada kaldı. Galatasaray'ın stoperlerinden Maicon, mücadelenin 34'üncü dakikasında sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Brezilyalı stoper, takımının ligin 18'inci haftasında oynayacağı Kayserispor mücadelesinde forma giyemeyecek. 

MAÇTAN DAKİKALAR

8'inci dakikada Göztepe penaltı kazandı. Maicon'un ceza sahasına giren Andre Castro'ya yaptığı müdahalenin ardından, hakem Yaşar Kemal Uğurlu penaltı noktasını gösterdi.

9'uncu dakikada topun başına geçen Jahovic, Muslera ile topu farklı yönlere gönderdi: 0-1.

11'inci dakikada Fernando'nun kaptığı top sonrası Gomis ceza sahasında meşin yuvarlakla buluştu. Fransız golcünün vuruşunu Beto kurtardı.

19'uncu dakikada Garry Rodrigues ile Bafetimbi Gomis paslaşarak ceza sahasına girdi. Rodrigues'in yaptığı plase vuruş filelerle buluştu: 1-1.

24'üncü dakikada N'diaye'nin pasında sol kanatta topla buluşan Rodrigues vuruşunu yaptı, top yandan auta gitti.

27'nci dakikada hızlı gelen Galatasaray'da, Rodrigues'in pasında Gomis vuruşunu yaptı, Beto kurtardı.

41'inci dakikada Garry Rodrigues sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Rodrigues'in yerine Yasin oyuna dahil oldu.

İlk yarı 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.

49'uncu dakikada Yasin, Belhanda'nın pasıyla ceza sahasına girdi. Yasin'in açtığı ortaya kafa vuran Gomis, topu auta gönderdi.

51'inci dakikada N'diaye'nin uzaktan yaptığı vuruş Beto'da kaldı.

52'nci dakikada Belhanda'nın ara pasında Feghouli topla buluştu. Yıldız oyuncunun içeri çevirdiği topta Gomis vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak auta gitti.

53'üncü dakikada N'diaye'nin attığı ara pasta Feghouli topla buluştu. Cezayirli oyuncunun içeri çevirdiği topa Yasin kafayı vurdu, meşin yuvarlak filelere gitti: 2-1.

56'ncı dakikada Linnes'in içeri çevirdiği topta Gomis meşin yuvarlağı indirdi, Yasin'in vuruşu az farkla auta gitti.

70'inci dakikada Maicon, Galatasaray'ın kazandığı serbest vuruşu kullandı ve ağları sarstı: 3-1.

75'inci dakikada Fernando'nun pasında Feghouli topla buluştu. Yıldız oyuncunun içeri çevirdiği topta savunmadan seken topu Beto çıkarttı.

77'inci dakikada Göztepe tehlikeli geldi. Sağ kanattan gelen ortada ceza sahası içerisinde bomboş olan Scarione, topu ıskaladı ve meşin yuvarlak auta gitti.

Mücadelenin kalan bölümünde gol sesi çıkmadı ve Galatasaray sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.

KAYSERİSPOR MAÇINDA  MAICON YOK

Galatasaray'ın stoperlerinden Maicon, mücadelenin 34'üncü dakikasında sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Brezilyalı stoper, takımının ligin 18'inci haftasında oynayacağı Kayserispor mücadelesinde forma giyemeyecek. Göztepe'de ise sarı kart gören Rotman, takımını Fenerbahçe maçında yalnız bırakacak.

KORAY, YEDEK KULÜBESİNDE SARI KART GÖRDÜ

59'uncu dakikada gerçekleşen bir pozisyonda Yasin Öztekin yerde kaldı, hakem Yaşar Kemal Uğurlu 'devam' dedi. Bu pozisyonun ardından Galatasaray yedek kulübesinde bulunan Koray Günter, hakeme tepki göstererek topa vurdu. Yaşanan bu olayın ardından maçın hakemi Uğurlu, Koray'ı sarı kartla cezalandırdı.

TERİM'DEN AÇIKLAMA

Terim, "Bana güzel bir hoş geldin dediler oyuncular ve taraftarlar Ali Sami Yen Stadı'nda. Kendilerine teşekkür ediyorum. Tekrar burada olmak galip gelmek çok güzel. Göztepe takımını tebrik ediyorum. Tamer hocayı da tebrik ettim, bir daha edeyim buradan. Çok güzel bir takım yapmış. Herkese, her yerde, her şeyi yapabilecek bir takım. O camiaya da böyle bir takım yakışırdı. Taraftarlarımıza da teşekkürler. Onlar bizimle olduğunda her şey daha kolay.

Sadece iki antrenmanla maça çıktık. Tüm başarı oyuncularıma aittir. Ben çok bir şey yapmadım. Onları canı yürekten tebrik ediyorum. İlk yarı gol yiyorsunuz, güzel oynadığımız da söylenemez. İkinci yarı bunun üstüne oyunun belirli bölümlerinde güzel mesajlar veriyorsunuz. Dolayısıyla, son 7 haftada 4 mağlubiyet alan takımdan bir anda büyük bir değişim bekleyemezsiniz. Hocası değişmiş, işler iyi gitmiyor. Galatasaray bir sene 4 maç kaybeder ama 7 haftada  4 maç kaybedilmiş. Futbolda bu var. Şimdi benim yoğun çalışma dönemim başlıyor. Ekibimle birlikte tüm teknik konuları masaya yatıracağız. Tüm Galatasaraylılar olarak, güzel günlere beraberce yürüyeceğiz inşallah. Yarın akşam üstü antrenmanımız var, sonra Buca maçı için kampa gireceğiz. Benden önce verilen izinlere ben de katıldım" dedi.

'SABRİ'Yİ GÖNDERMEZDİM'

Mesut Yılmaz ve ailesine baş sağlığı dileyerek sözlerine devam eden Terim, Sabri Sarıoğlu ile ilgili olarak, "Galatasaray, emek verenlere vefa gösterir. Bu da çok güzel bir jestti. Sabri bunu hak etmiştir. Ben olsam göndermezdim. Kötü de oynasa burada kalırdı. Büyük camialar sembolleriyle ayakta kalır. Sabri bunlara layık bir çocuk" diye konuştu.

"KOSKOCA GALATASARAY'IN, İLK YARININ SONUNDA SOL BEKİ YOK"

Devre arasında yaşananlar ile ilgili konuşan Terim, "Ben önce taktik değişiklik yaptım, oyun içerisinde iyi gitmeyen şeyler vardı. Artı, büyük takımların reaksiyonunun böyle durumlarda olacağını bilmek lazım. Esas işi onlar yaptı. Hep söylerim, devre araları, antrenörlerin çay molası olmamalıdır. Bir şeyler değiştirilmelidir. Bazen olmayabilir ama size verilen 5 dakikalık bir süre. Bugün bizi sıkıntıya sokan, kimi hazırlamaya kalksak, bize başka yerden sakat haberi geldi. Bugünkü gibi hiç karar değiştirdiğimi hatırlamıyorum. İlk yarıda bir değişiklik hakkımız gitti. Olur böyle şeyler. Değiştirebileceğimiz gerçeklere odaklanıp emek harcamalıyız. Mevcut kadromuzun performansını yukarı çekmeliyiz. Muhakkak göndereceklerimiz olacak. Eksiklerimiz var. Koca Galatasaray takımı, ilk yarının sonundayız sol bek yok. Sağ bek Linnes sakatlansa, kimi koyacağız? İlla koyarsınız ama onlar da hazır değil. Bir bütün halinde hazır olmamız gerekiyor. Profesyonelce ve mutlu bir şekilde devam edeceğiz. Oynadığımızdan zevk alacağız. Zevk alırsak, performansımız yukarıda olur. Eksiklerimiz var, seyircilerimizin kızdıkları var. Biz koyduktan sonra onlar bir şey demezler sağ olsunlar. Ama bunlar önemlidir. Birkaç mevkide ihtiyaç var. Kulübün durumunu sarsmayacak isimler olacak. Alınması ve gönderilmesi gereken kişiler var. Zamanımız az, işimiz çok. Bugün Denayer ve Linnes çok iyi oynadı. Rodrigues sakatlanmasaydı, çok daha iyi oynayabilirdi. Yasin geldi, onu hiç aratmadı. Müthiş oynadı" ifadelerini kullandı.

"İNSAN O KADAR HEYECANLANIYOR Kİ.."

Taraftarlar hakkında konuşan deneyimli çalıştırıcı, "Ben gittiğimde 47 bin 500 ortalamayla oynuyorduk. O kadar heyecanlanıyor ki insan. Bu sevgi, sizi başka taraflara götürmeden geçmiyor. Benim futbolcu kimliğimle başladığım Galatasaray serüveninde, adı konmamış, herkesin yerini bilmesine rağmen müthiş bir ilişkimiz var. Dünyanın her tarafındaki Galatasaraylılar için elimizi kalbimize götürüyoruz" diye konuştu.

TERİM'DEN EBOUE AÇIKLAMASI

Eboue'nin durumu ile ilgili konuşan Terim, "Soyunma odasında haberim oldu. Elimizden ne gelirse yaparız. Arkadaşlar inceliyorlar. Yapılacak olan bir şey varsa, elimizden geleni yaparız" 

Fatih Terim bu işin heyecansız olmayacağını söyledi ve şunları ekledi:

"Heyecansız olmaz. İçinizdeki coşku biterse, başka bir mevkiye çekilmek zorundasınız. Bu tutkuyu kaybetmemek lazım. Bizimki hem Galatasaray, hem futbol tutkusu. Allah bunu kaybettirmesin. Ben çalışmadığım zaman da futbolla ilgiliyim, herkesten fazla maç seyrederim. Yeni şeyler üretmeye bakarım. Bir hayatım ailem, bir hayatım futbol, bir hayatım Galatasaray. Hepsi bir araya geldi."

"HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA SOKMALI"

"Açıkçası yukarıdakilerin sonuna kadar gideceğini düşünüyorum. Rakiplerimiz kaybediyorlar, biz de kaybedeceğiz. İnşallah kaybetmeyiz ama futbolda her şey var. Rakipler neyi kaybederse kaybetsin, bizim kazandığımız maçlarda iyi futbol oynamamız çok önemli. Şampiyonluklar hiç kolay değil. Yolumuz çok uzun, çok zorlu. Tüm Galatasaray camiası, kenetlenmeli, yürümeli. Hepimiz taşın altına elimizi sokmalıyız. İyi günlere gideceğiz."

"POZİTİF TARAFLARA BAKALIM"

"Futbolun değil, ülkemizin konusu bu. Her kurumda çok çabuk göndeririz, çok çabuk sever ve üzeriz. Bu ülkemizin karakteristik özelliği. Açıkçası 20-30 sene evvel konuştuğumuz şeyleri hala konuşuyoruz. Haklısınız ama vereceğim cevabı 20 kez vermişimdir: İşin pozitif tarafına bakalım, mutlu şekilde devam edelim."

"EN KIZDIĞIM ŞEY, MAĞLUBİYETE REAKSİYON GÖSTERMEMEK"

"Burada en önemli konu, bizim kazanmamızdı. Benim ilk maçım. Malatya'dan mağlubiyetle dönmüş bir Galatasaray. Kendi içerisinde çalkantılar yaşamış. Kaybettiğimiz zaman, devre arasının getireceği sıkıntıyı düşünsenize. Kazanmanın önemi çok yüksek. Amaç, ligin sonu geldiğinde birinci olmak. Çok zor bir süreçte geçeceğiz. Rakiplerimiz çok iyi, güçlü. Gerek Beşiktaş, gerek Fenerbahçe, gerek Başakşehir, gerek Trabzonspor... Pardon deme lüksümüz yok. Her maç daha iyi oynayacağız. Bir puan bizi tatmin etmeyecek. 3 puan için sıraya gireceğiz adeta. Bunu bir alışkanlık haline getirmemiz lazım. Benim en çok kızdığım şey, mağlubiyete reaksiyon göstermemektir, kabullenmektir. Mağlup olabilirsiniz ama kaybederken de Galatasaray taraftarlarının gurur duyacağı bir takım olmalısınız. Bunun için işimiz zor, rakiplerimize saygı duyuyoruz. Ve taraflı tarafsız oynadığımız oyunla, bize gösterilen teveccühü hak etmek istiyoruz."

"YARDIMCI KONUSUNDA DEĞİŞİK DÜŞÜNCELERİM VAR"

"Yardımcı antrenör konusunda başka planlarım var, değişik düşüncelerim var. Yerli yabancı, Galatasaray'a hizmet etmiş, Galatasaray'la beraber çok şey yapmış, benimle beraber yürümüş birçok değerli arkadaşımız var. Başkan ve yönetimle konuşup, onları bir araya getirmeyi düşünüyorum. Bunlar içinde en önemlisi Taffarel. Onu bir getirebilirsek, yakınlarda bir yerde hepsini bir araya koyacağız."