Galatasaray'da 4. Fatih Terim dönemi resmen başladı. İmza töreninde konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek  'Galatasaray'a ömrünü vermiş ve Galatasaray'la beraber zirveye çıkıp Galatasaray'ı zirveye çıkartan Fatih Terim yuvaya döndü. ' derken 1,5 yıllık sözleşmeye imza atan Fatih Terim ise 'Kadroda 19-20 kişiyiz, eksiğimiz var. Sol ayaklı sol bekimiz yok, var olan da ameliyat oldu. Kadromuzdan birini tabii ki oraya koyacağız. Prensip icabı sol ayaklı olmayan bir futbolcuyu sol tarafa koymadım ama ilk defa bunu yaşayacağız herhalde. Acil şekilde bir rapor hazırlayacağım.' dedi. 

'FATİH TERİM YUVAYA DÖNDÜ' 

Dursun Özbek, Fatih Terim konuşmasına başlamadan önce şu açıklamalarda bulundu, Özbek 'Galatasaray'a ömrünü vermiş ve Galatasaray'la beraber zirveye çıkıp Galatasaray'ı zirveye çıkartan Fatih Terim yuvaya döndü. Hocam dedim, böyle böyle... 'Biliyorum başkan, derhal hazırım' dedi. 'Ücret' dedim, Ben imzamı 1974'te attım. Para konuşmam, burası yuvam' dedi' ifadelerini kullandı.

'BİR AN ÖNCE KOLLARI SIVAMALIYIZ'

İşte Terim'in açıklamalarından satır başları: 

Sayın başkanımız çok güzel şekilde izah etti. İki şey konuştuk, birincisi ekonomi ikincisi süre. 20 Ocak'a kadar seçilirsiniz seçilemezsiniz, mayısta tekrar oturmak kaydıyla diye aramızda bir konuşma geçti. Bu çatı altında beni Galatasaraylılarla buluşturdukları için yönetime çok teşekkür ediyorum. Hayatım hakikaten burada geçti. Zaman zaman ayrılıklar oluyor ama ayrılıklardan ziyade bağlılıklar daha ağır basıyor. Galatasaray'ın son aylardaki durumuna baktığımızda elimi taşın altına sokmam gerektiğine inandığım için bu çatı altındayım. Galatasaray taraftarıyla birleşince büyük işler yapıyoruz. Yenilerini yapmamız gerektiği aşikar. Telaşlanmamalıyız ama acele de etmeliyiz. Yapacak çok işimiz var. Galatasaray markasının yeni ilkleri yapmasına ihtiyacı var. 2 gün sonra renktaşımız Göztepe ile oynayacağız. İlk antrenmanıma bugün çıktım. Zamanımız var ama çok da fazla değil. Bir an evvel kolları sıvamalıyız. Igor Tudor'a da Galatasaray'a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum ve kendisine başarılar diliyorum.

'EKSİĞİMİZ VAR'

Ben Galatasaray'ın kapısının içinden girdiğim gibi nasıl davranılması gerekiyorsa öyle davrandım. O nezaket içinde, ne zaman isterseniz dedim. İnsan kulübünün başkanından her gün telefon almıyor. Olayın kritikliği hepinizin malumu. Memnun oldum. Kadroda 19-20 kişiyiz, eksiğimiz var. Sol ayaklı sol bekimiz yok, var olan da ameliyat oldu. Kadromuzdan birini tabii ki oraya koyacağız. Prensip icabı sol ayaklı olmayan bir futbolcuyu sol tarafa koymadım ama ilk defa bunu yaşayacağız herhalde. Acil şekilde bir rapor hazırlayacağım. Sorunları biliyorum ve ne yapacağız diye. Göztepe maçını kazasız geçmek istiyoruz. Mental ve fiziki yorgunluğu olan arkadaşlar gördüm. Mevcut oyuncularımızın performansını artırmak en büyük transfer olsa gerek. Kapasiteleri çok yüksek. Bizim için onların performansını nereye çekebildiğimiz çok önemli. Hakan Balta oynasaydı sol bek oynayacaktı. Listede olmadığı için oynatamıyoruz.De Jong'u da kampa çağırdım.

Galatasaray'ın muhteşem taraftarına sonsuz teşekkür ederim ultrAslan'ın son yaptığı da çok önemliydi. Galatasaray taraftarı mutluysa takım iyi gidiyor demektir. İsminizi ne kadar duyarsanız duyun, kulübedeki her antrenör için empati yapmak lazım. 

'GALATASARAY'IN MUHAKKAK AVRUPA'DA OLMASI LAZIM'

Nerede kalmıştık dersen, antrenmanda kalmıştım derim. Haberi orada almıştım çünkü. Muhakkak ki istendiğini, beğenildiğini duymak insanın hoşuna gider ama empati yapmak gerekiyor. Galatasaray'ın muhakkak Avrupa'da olması lazım. Bunun için de sezon sonunda bulunacağımız yerler belli. Kadromuz iyi ancak bazı yerlerde ihtiyaç var. Söylenenle olan arasında fark olduğunu düşünüyorum. Kadro iyi ama 1-2 kaliteli isime ihtiyaç var. (Hürriyet)