Galatasararay İsveç'te adeta dondu kaldı. Sneijder kalacak mı, gidecek mi soruları altında mücaeleye başlayan Galatasaray, Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında İsveç ekibi Östersunds ile karşı karşıya geldi. İlk yarısı golsüz eşitlikle geçilen mücadeleyi ev sahibi ekip 68'de Ghoddos'un ve 90+2'de Hopcutt'ın attığı golle 2-0 kazandı. Belhanda'dan yoksun bir şekilde sahaya çıkan Galatasaray maç içerisinde etkisiz bir görüntü sergiledi.

ÖSTERSUNDS GALATASARAY MAÇ ÖZETİ

Ev sahibi hızlı başladı

Maça ev sahibi Östersunds başladı. İsveç'teki Galatasaray taraftarları maçın başlamasıyla birlikte tezahüratlara başladı. İlk dakikadan etkili başlayan Östersunds, Galatasaray kalesine gol bulmak için yüklendi. Temsilcimiz zemine alışmakta da zorluk çektiği daha ilk dakikadan belli oldu. 3. dakikada vv sahibi sol kanattan çok tehlikeli geldi. Linnes'e çarpan top kornere çıktı.

İlk 10 dakikalık dilim geride kalırken Galatasaray henüz maçta dengeyi sağlayamadı ve topun hakimiyeti İsveç ekibindeydi. Bu dakikaya kadar Galatasaray, henüz gollük bir pozisyona giremedi.

14. dakikada Galatasaray'ın yeni transferi Bafetimbi Gomis, rakip ceza sahasında topla buluştu ancak Östersunds savunması çabuk araya girerek pozisyonun büyümesini önledi ve top kaleci Keita'da kaldı.

İlk sarı kartı Tolga gördü

Mücadelenin 17. dakikasında Östersunds, Ghoddos ile ani atağa kalktı. Tolga Ciğerci rakibine arkadan yaptığı faulle durdurmak zorunda kalınca hakem Juan Martinez'den mücadelenin ilk sarı kartını gördü. Aynı dakika içerisinde Alhaji Gero, Tolga'nın hamlesi ile ceza sahası içinde yer kaldı. Hakemin koşarak ceza sahasına yönelmesi korkutsa da hakem, Gero'ya aldatmaya yönelik hareketi nedeniyle sarı kart gösterdi.

İlk tehlikeli atak 22'de geldi

Galatasaray adına ilk tehlikeli atak 22. dakikada geldi. Sağ kanattan hızlı bir şekilde içeriye yönelen Yasin Öztekin, ceza sahası içierisnde Gomis ile topu buluşturdu. Gelişine topa vurmak isteyen Gomis'in şutu üstten auta gitti.

35 dakika geride kalırken Östersunds beklentilerin çok yukarısında komple bir takım görüntüsü sergiledi ve Galatasaray bir türlü oyunda ağırlığını koyamadı. Belhanda'nın sakatlığı nedeniyle forma giyemediği mücadelede orta sahada Sarı Kırmızılılar topu kontrol etmekte zorlandı. Kanat ataklarında da sık sık pas hatası yapan Galatasaray, atakları Gomis'in üzerinden yönlendirmeye çalışan bir görüntü sergiledi.

Selçuk İnan gole yaklaştı

34'te Tom Pettersson, Yasin'e sert bir faul yaptı.İspanyol hakem, bu hareket sonrası Östersunds'lu futbolcuya sarı kart gösterdi. Kazanılan serbest vuruşta topun başına Selçuk İnan geçti. Tecrübeli futbolcu uzak mesafeden kaleyi yokladı. Keita, topu kornere çeldi. Galatasaray, ilk kornerini kazandı. Kullanılan korner atışında ev sahibi ekip defansı topu uzaklaştırdı. Linnes, ceza sahasına açılan topa sert vurdu ancak top savunmadan bir kez daha döndü.

42. dakikada Garry Rodrigues, ceza sahasının sol çaprazında çok müsait bir pozisyonda topla buluştu. Garry, topu önüne iyi alamadı ve ardından topla beraber auta çıktı. Yasin, kaleyi çok uzaklardan yokladı ama vurduğu şut, defanstan döndü.

Ahmet Çalık başarılı bir ilk yarı çıkardı

İlk yarının son dakikalarında Östersunds tehlikeli ataklar buldu. Savunmada araya atılan topa Ahmet Çalık, çok kritik bir hamlede bulundu ve topun Ghoddos'a geçmesine izin vermedi. Bu ataktan bir dakika sonra Alhaji Gero'nun sol köşeden vurduğu sert şutu Muslera güçlükle çıkardı dönen topu Ahmet uzaklaştırdı.

İlk yarı 0-0 eşitlikle sona erdi

Mücadelenin 2. yarısı Galatasaray'ın santrası ile başladı. iki takım da oyuncu değişikliği yapmadan karşılaşmaya başladı. Sarı Kırmızılılar, ilk yarının aksine daha derli toplu bir görüntü sergileyerek  ikinci devreye çıktı ve Östersunds kalesinde pozisyonlar bulmaya başladı.

48. dakikada Martin Linnes, sağ kanattan çizgiye kadar inip ortayı açtı ancak top kalecinin kucağında kaldı. 49'da Yasin Öztekin, müsait pozisyonda pas vermeyip kaleye vurmayı tercih etti. Savunmadan seken top kornere çıktı. Yasin, pozisyonun ardından arkadaşlarından özür diledi.

Güldüren pozisyon

51. dakikada rakip ceza sahasında Tolga Ciğerci rakibini geçtikten sonra top ayağına dolandı ve dışarı çıktı. Tolga, pozisyonun ardından güldü. Dakikalar 52'yi gösterdiğinde Saman Ghoddos, Galatasaray ceza sahası içerisinde yerde kaldı ancak İspanyol hakem devam kararı verdi.

57. dakikada Gomis rakip yarı sahada topu Sinan Gümüş ile buluşturdu. Rakibin ceza sahası dışında arkasına alan Sinan, tek topla Garry Rodrigues'i gördü. 26 yaşındaki futbolcunun kaleyi görür görmez çektiği şut auta çıktı. Rakip yarı sahada bu yarıda daha fazla gözüken Galatasaray, uzaktan şutlarla kaleyi bulmaya çalıştı. 60'da Gomis de şansını denedi ancak şutu üstten auta gitti. Mücadeleyi izlemek için 5 bin 407 taraftarın statta olduğu öğrenildi.

66'da Gomis topu sağ ayağına çekip sert vurdu ama savunmadan döndü. Pozisyonun devamında topla buluşan Tolga'nın şutu ise çok etkisizdi.

Maçta ilk gol geldi

Galatasaray gol için bastırırken ani bir atak gördü. Ev sahibi ekip Saman Ghoddos, Östersunds'u öne geçiren golü attı. Golde Galatasaray defansı oldukça etkisiz kaldığı gözlerden kaçmadı.

Tudor'dan şaşırtan değişiklik

70. dakikada Galatasaray'da gol gereken dakikalarda Gomis oyundan çıktı ve yerine Eren Derdiyok girdi. Tudor'un bu kararı Sarı Kırmızılı taraftarların kafasında soru işareti bıraktı. Dakikalar 73'ü gösterdiğinde Galatasaray çok tehlikeli geldi. Tolga'nın pasında buluşan Garry Rodrigues, müsait pozisyonda topu kalecinin üstüne vurdu.

Sahaya taraftar girdi

Mücadelenin 79. dakikasında sahaya bir taraftar girdi ve maçın hakemi oyun durdurdu. 1 dakikalık bir duraklama sonrası oyun kaldığı yerden devam etti. 79. dakikada Doug Bergqvist, Östersunds takımında oyuna girdi ve Ronald Mukiibi oyundan çıktı. Bir dakika sonra ev sahibi ekip bir değişiklik daha yaptı. Alhaji Gero oyundan çıktı, Jamie Hopcutt yerine dahil oldu. 81'de Sağ kanada geçen Garry Rodrigues, ceza sahasına girerken, rakip defansın hamlesiyle top kornere çıktı. Galatasaray, korner atışından da yararlanamadı.

Aslan'ı yıkan gol

Mücadelenin kalan kısmında daha çok rakip sahada olup, beraberliği arayan Galatasaray oldu. Ancak sarı-kırmızılı takım Östersunds karşısında özellikle hücumda etkili olmakta zorlandı. Galatasaray'da 87. dakikada Sinan Gümüş yerine oyuna Emrah Başsan dahil oldu.

90+2. dakikada Östersunds tehlikeli bir hücuma çıktı. Ceza sahası dışında topla buluşan Hopcutt, Galatasaray savunmasındaki iki kişiyi geçti ve ceza sahasına girdi. Hopcutt kaleci Muslera'nın yanından yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi ve ev sahibi ekip 2-0 öne geçti.

Mücadele başka gol olmayınca Sarı Kırmızılılar 2-0'lık skorla sahadan ayrıldı. Cim Bom’un İsveç ekibiyle oynayacağı ikinci mücadele ise 20 Temmuz Perşembe günü Türk Telekom Stadı’nda.