Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk mücadelesinde Fenerbahçe, İstanbulspor'u 2-0 mağlup etti. Ülker Stadı'nda saat 20.30'da başlayan karşılaşmada Kocaman, teknik direktörlük kariyerine başladığı İstanbulspor'a karşı sarı-lacivertli takımla ilk kez sahaya çıktı. İki ekip, en son 2004-2005 sezonunda Süper Lig'de karşı karşıya gelmişti. Maç sonrası açıkalam yapan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, '2 kupayı da birbirinden ayırmıyorum. Ancak ne olursa olsun lig bittiği andan itibaren konsantrasyonla ilgili sorun olabiliyor. TFF'nin ilgili kurumlarından neler olduğunun bilgisini alarak bir düzeltmede bulunmalarında fayda var diye düşünüyorum.' dedi. 

MAÇTAN DAKİKALAR

10'uncu dakikada Zeki'nin pasında ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Halil'in vuruşunda Kameni meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

21'inci dakikada sol çaprazdan ceza sahasında giren Hasan Ali, Fernandao ile duvar pası yaparak sol çaprazda tekrar meşin yuvarlağa hakim oldu. Hasan Ali'nin topu Alper'e iletmesine savunma engel oldu.

35'inci dakikada savunmadan dönen topa şut çeken Alper'in vuruşunda top Valbuena'dan döndü. Dönen topa tekrar şut denemesi yapan Alper'in vuruşunda top auta çıktı. 

39'uncu dakikada Hasan Ali'nin kullandığı korner atışında Skrtel'in topa kafa vurmasında meşin yuvarlak üst direkten döndü.

42'nci dakikada Alper Potuk'un pasında sol çaprazda buluşan Samed'in vuruşunda top auta gitti.

58'inci dakikada Samed'in pasında topla buluşan Alper'in vuruşunda kaleci Okan topu son anda çizgide kontrol etti. 

64'üncü dakikada Valbuena'nın ortasında savunmanın arkasına sarkan Giuliano'nun vuruşunda kaleci Okan topu çıkardı.

78'inci dakikada Soldado, Giuliano ile verkaç yaptı. Ceza sahasında tekrar topla buluşan Soldado'nun vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.

89'uncu dakikada Hasan Ali'nin şutunda savunmadan seken topla buluşan Soldado'nun vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-0.

Karşılaşma Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. 

AYKUT KOCAMAN'DAN AÇIKLAMA

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk maçında İstanbulspor'u 2-0 yendi. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ''2 kupayı da birbirinden ayırmıyorum. Ancak ne olursa olsun lig bittiği andan itibaren konsantrasyonla ilgili sorun olabiliyor. TFF'nin ilgili kurumlarından neler olduğunun bilgisini alarak bir düzeltmede bulunmalarında fayda var diye düşünüyorum. Bu maç geçen hafta oynanabilirdi. Ya da ikinci yarıya başlarken arka arkaya 4 gün rakipler birbirleriyle 2 maçı oynayabilirdi. Ancak dönemin kendine ait şartlarından dolayı oyuncularla kulüp ve antrenör arasında gereksiz bir durum ortaya çıkıyor. Uzun mesafe gitmek için izin isteyenler oluyor. Bunun düzeltilmesi gerekiyor'' dedi.

'BÖYLE TAKIMLARIN ARTMASI EN BÜYÜK DİLEĞİM' 

İstanbulspor'un bir alt ligde olmasına karşın iyi organize olduğunu ifade eden Kocaman, ''Ne yaptığını bilen bir takım görmek umut verici. Kendilerini tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Böyle takımların artması en büyük dileğim. Bir klasman alttaki takımların Süper Lig takımlarına yaklaştığını görüyoruz. Süper Lig'de yer bulamayan üst sınıf yerli oyuncuların birçoğu bir alt ligde oynayabiliyor ve 5 yabancı da oynatabiliyorlar. İstanbulspor bir alt seviyede görülebilir ama kazın ayağı öyle değil. Tam 121 KM koşan, topu çok çabuk kapatan ve topla çıkarken bizi geriye koşturan bir takımla oynadık. Ön tarafta çok baskı yaptık ve top kayıplarından faydalandık ancak bunları skor olarak değerlendiremedik. Böyle olunca da İstanbulspor'un isteği arttı ve bize her anlamda karşılık verdiler. Gol gelince işlerimiz daha kolaylaştı. Böyle güzel bir takım karşısında alınacak iyi bir skor oldu'' diye konuştu.

YERLİ TRANSFER AÇIKLAMASI

 Sarı-lacivertli ekibe dahil edilecek oyuncular hakkında konuşan Aykut Kocaman, ''Transfer konusunda bölgelerle ilgili bir şey söylemem doğru olmaz. Şu anda 14 yabancı oyuncumuz var. Yerli oyuncu transferi kolay görünmüyor. Bir de Eljif Elmas var. Transferi açabilmemiz için oyuncu göndermemiz gerekiyor, bu da kolay bir şey değil. UEFA tarafından sürekli denetlenme durumu ve yıllardan beri içinde olduğumuz yanlışlıklar bütünü nedeniyle yapılan israf söz konusu. Şu anda 15 yabancı oyuncumuz var ve nasıl bir dönüşüm yapacağımızı oturup konuşacağız. Kapasiteli ve kuvvetli bir takımımız var. Bizi bir adım daha ileriye taşıyacak şey, daha fazla bir arada olmak, bol tekrar yapmak, oyundan çıkanlarla, girenlerin verimliliğini üst seviyeye çıkarmak. Eğer takviye yaparsak o da çok iyi olur'' şeklinde konuştu.

'