Ergin Ataman Galatasaray'dan ayrıldı. Bu karar basketbol kamuoyunda bomba etkisi yaratırken Ergin Ataman'ın yerine kim gelecek sorusu da yanıt buldu. Galatasaray Odeabank'ın yeni başantrenörü Erman Kunter oldu. Peki Ergin Ataman'ın yerine gelecek olan Erman Kunter kimdir? İşte tüm ayrıntılar....

ATAMAN'DAN SİTEM DOLU MESAJLAR: İHANET EN AĞIRDIR

Galatasaray Odeabank'ta başantrenör Ergin Ataman ile yollar ayrıldı. Ataman, ayrılık sonrası Twitter hesabından olay yaratacak mesajlar paylaştı. Ergin Ataman, yaptığı açıklamada, "5 yıl boyunca destek olan herkese teşekkürler. Samimi olmayan yerlerde ayrılıklar kaçınılmaz olur, ihanet ise en ağırıdır. Bu sabah yapılan gorüşmede gerekirse bu sezon hiç ücret almadan da kalabileceğimi belirtmeme rağmen Can Topsakal istenmediğimi belirtti." ifadelerini kullandı.

GALATASARAY'DAN ATAMAN'A TEŞEKKÜR 

Galatasaray Kulübü de başarılı antrenör ile yollarının ayrılmasını resmi internet sitesinden 'Teşekkürler Ergin Ataman' başlığıyla duyurdu. Yayınlanan açıklama şöyle:

Teşekkürler Ergin Ataman

2012 yılından bu yana Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı Başantrenörlüğü görevini yürüten Ergin Ataman ile yollarımızı ayırdığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.
  Ergin Ataman, görev yaptığı dönemde, Yenilmez Armada’yı 23 yıl aradan sonra Basketbol Süper Ligi'nde şampiyonluğa taşıdı. 2015-16 sezonunda Galatasaray Odeabank ile Eurocup şampiyonluğu yaşayarak kariyerine bir Avrupa Kupası daha ekledi ve Avrupa'da üçüncü kez kupa kazanma başarısı gösteren ilk ve tek Türk antrenör oldu. Ergin Ataman kariyeri boyunca bir Eurocup Kupası, Saporta Kupası, bir Eurochallenge Kupası, iki lig şampiyonluğu, dört Türkiye Kupası, beş Cumhurbaşkanlığı Kupası elde etti ve kazanma karakterini sahaya yansıtmasıyla ön plana çıktı.
 Aynı zamanda Galatasaray Spor Kulübü üyesi olan Sayın Ataman’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, yeni kariyerinde başarılar diliyoruz.

ERGİN ATAMAN'IN YERİNE KİM GELDİ?

Sarı-Kırmızılı yönetim, sözleşme uzatmama kararı aldığı Ergin Ataman'ın yerine Erman Kunter'i takımın başına getirme kararı aldı.

RESMİ SİSTEDEN DUYURULDU

Galatasaray Odeabank'ın yeni başantrenörü Erman Kunter oldu...

1980'li yıllarda Türk basketboluna oyuncu olarak damga vuran Erman Kunter, 1956 yılında İstanbul'da doğdu.

İTÜ, Beşiktaş, Eczacıbaşı, Yenişehir, Fenerbahçe, Çukurova'da forma giydi; 1988 yılında ise 153 sayı atarak Türk basketbol tarihinde bir maçta en çok sayı atan basketbolcu unvanını kazandı.

Oyunculuk döneminde toplam 213 kez milli formayı giyen Erman Kunter, rakip potalara 3 bin 699 sayı bırakırken Akdeniz Oyunları'nda 1983'te bronz, 1987'de altın madalya kazanan takımda yer aldı.

Erman Kunter; 1994 senesinde ise antrenörlük yaşantısına başladı. Sırasıyla Darüşşafaka, Beşiktaş, Türkiye Milli Takımı, Galatasaray, Cholet Basket, Asvel Villeurbanne, yeniden Cholet Basket, yine Beşiktaş ve Le Mans takımlarını çalıştırdı.

2008'de Semaine des As şampiyonluğu, 2010 Fransa Ligi ve Fransa Süper Kupa şampiyonluğu, 2011'de Fransa'nın en iyi koçu, 2012 Türkiye Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu başarılarını elde etti.

2002-03 sezonunda Galatasaray'ı çalıştıran ve sarı-kırmızılı takımla play-off yarı finali gören Erman Kunter, 14 yıl aradan sonra yeniden sarı-kırmızı renklerle buluştu.

Erman Kunter'e hoş geldin diyor, Galatasaray Odeabank Başantrenörlüğü görevinde başarılar diliyoruz

ERMAN KUNTER KİMİDİR?

1956 İstanbul doğumlu ve Galatasaray Lisesi mezunu Erman Kunter, Türk basketbolcu ve antrenörüdür. Beşiktaş, Eczacıbaşı, Fenerbahçe ve Çukurova sanayi gibi önemli takımlarda forma giymiştir. 1988 yılında Fenerbahçe-Hilal spor maçında 153 sayı atarak rekor kıran basketbolcu, ilk yarıdaki attığı 81 sayıyla, bir devre sırasında en fazla sayı üreten basketbolcu olmayı başarmıştır.Erman Kunter, başarılı teknikleriyle 1987-1988 sezonunda Fenerbahçe formasıyla Türkiye ligi sayı kralı oldu. Toplamda 213 kez milli olan Kunter, milli formayla oynadığı maçlarda rakip potalara tam 3 bin 626 sayı atmayı başarmıştır.

Başarılı basketbol oyuncusu Erman Kunter, 1994 yılında Darüşşefaka ile antrenörlük kariyerine başlangıç yapmıştır. Ancak 1996-1997 sezonunda çalıştığı Beşiktaş takımı sezonun küme düşen takımları arasında yer almıştır. Başlangıçta antrenörlük kariyerinde oyuncu kariyeri kadar başarı sağlayamayan yeni antrenör Kunter, 1997 yılında Türkiye milli basketbol takımının başındaydı. 1999 Avrupa basketbol Şampiyonası’nda milli takımı çeyrek finale taşıdıktan sonraki sene milli takımdan ayrıldı. 2002-2003 sezonunda Galatasaray’ın antrönörlüğünü yaptıktan sonra Fransız cholet basket takımının başına geçti. Yeni tanıdığı bu takımı ilk sezonunda küme düşmekten kurtarıp play-offları zorlayabilecek bir takıma dönüştürmeyi başardı.

Deneyimli başantrenör, A Milli Basketbol Takımı'nın yanı sıra Darüşşafaka, Beşiktaş, Galatasaray ile Fransa'nın Cholet ve ASVEL ekiplerinde de görev yaptı. Erman Kunter, Cholet ile lig (2010), Fransa Kupası (2010) ve Liderler Kupası (2008) şampiyonlukları yaşadı.