Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Tudor'a ilişkin  'Görevli olan herkes Galatasaray'ın başarısı için çalışıyorlar. Bu başarı çizgisinden uzaklaşılıyor ise kimse kusura bakmayacak. Kim başarısız ise o gider.' derken erken seçime ilişkin 'Değerli Galatasaraylılar geçmiş dönemde toplanan imzalar Galatasaray tüzüğünde var. Dolayısıyla Galatasaray'ın yönetimi olarak erken seçimin tüzükte zaten belirtilmiş. Yönetim Kurulu olarak bugün erken seçim ihtiyacı hissettiğimiz için erken seçimi yapıyoruz.' dedi.  Ayrıca Özbek, bir muhabirin 'Gönlünüzden Fatih Terim mi geçiyor? Yoksa başka bir isim var mı?' sorusuna 'Başka soru var mı?' diyerek yanıtlamadı.

'KENETLENME ZAMANI...'

Özbek'in açıklmasından satır başları: 

Yönetim Kurulu kararı dün aldı. Yönetim Kurulu'nda eksikler vardı. İstifa eden isimler vardı. Mayıs 2018'e giderken mevzut yönetimin daha güçlenmesi ve sonuçların daha iyi olması için bunu yaptık. İmza toıplayan arkadaşlarda yönetimin güçlenmesini istemektedirler. Mayıs 2018'e yürüyüşümüzde camia olarak çok güçlü olmak zorundayız. Mayıs 2018 Galatasaray için çok kritik bir tarih... Galatasaraylılar bu durumun farkında, artık kenetlenme zamanı. 20 Ocak'ta kim seçilirse seçilsin, hangi başkan adayı seçilirse seçilsin. Galatasaraylılara kalan seçilen başkanın etrafında kenetlenmektir.

İhtiyaç lüzum ettiği zaman değişiklikler yapılıyor. Elbette zaman zaman sportif olaylar değişebiliyor. Bu değişiklikler ihtiyaç halinde vukuu bulmuştur. Bizim görevimiz ihtiyaçlara anında karışılık vermektir.

ERKEN SEÇİM KARARI

Değerli Galatasaraylılar geçmiş dönemde toplanan imzalar Galatasaray tüzüğünde var. Dolayısıyla Galatasaray'ın yönetimi olarak erken seçimin tüzükte zaten belirtilmiş. Yönetim Kurulu olarak bugün erken seçim ihtiyacı hissettiğimiz için erken seçimi yapıyoruz.

'SEÇİM KARARINI DÜN AKŞAM ALDIK' 

Şu ana kadar kimse ile görüşmedim. Seçim kararını dün akşam aldık. Yürüşümüze katılacak kim varsa herkesle görüşeceğim. Burada önemli olan Galatasaray'a hizmet etme arzusunda kim varsa onlarla görüşeceğim. Şu tartışmayı da redediyorum. Liseli vs gibi... Herkese kapım açık, herkesle görüşürüm. Huzur içinde Galatasaray beraberliği içinde Mayıs 2018'e gitmemiz gerekiyor. Bu olaylar Galatasaray'a yakışmıyor. Hizmetten kaçmamamız gerekiyor. Lütfen hizmete davet edilen kişiler hizmetten kaçmasın...

'GELEN YÖNETİMİN ZAMANI İHTİYACI OLUR'

Tüzüğümüzde belli. Geçmiş dönemde de bunlar yaşandı. Aysal seçime giderken seçim süresi belliydi. Bizim Alp Yalman seçime giderken süresini 3 yıl olarak açıklamıştı. Sırf polemik yaratmak uğruna bazı şeyleri zedelememek gerekiyor. Gelecek yönetimin projelerini uygulamak için yeterli zamanının olması gerekiyor.

'GALATASARAY'A VURMAYA BAŞLADILAR'

Bu kararı neden aldık. Bu güzel bir soru bunu Galatasaraylılarda bilmeli... Şimdi demin ifade ettim. Özellikle Mayıs 2018'e giderken birliğin, beraberliğin ve tesanetün olmazsa olmaz olduğunu söyledim. Bugün gelinen durumda proje yapıyoruz. Onun orası öyle burası böyle... Eleştirinin ötesinde hareketler oluyor. Galatasaray Başkanı'nı ve yönetimi yıpratmak isteyen mihraklar Galatasaray'a vurmaya başladı. Bizleri zora sokmak için bunlar yapılıyor. Galatasaray bunu haketmiyor. Neden Galatasaray'a vuruyorsun. Başkanı kişisel eleştirebilirsiniz, projeleri eleştirebilirsiniz bunlardan yakınmadım. Başkan ve yönetimi yıpratalım derseniz orada bir dakika dur...

'KİMSE G.SARAY'IN KILINA ZARAR VEREMEZ'

Bir şeye asla müsaade etmem. Kimse Galatasaray'ın kılına zarar veremez. Bu seçim onun sonucudur. Bundan sonra gelecek yönetime şunu vaad ediyorum. 'Bundan sonra seçilecek yönetim, zerre şüphe götürmeyecek şekilde yeni yönetimin arkasındayım'. Ben seçilirsem de arkadaşlar gelin beraber olalım, destek verelim.

FATİH TERİM AÇIKLAMASI

Fatih Terim benim çok sevdiğim Galatasaray'a müthiş hizmetler vermiş bir Galatasaraylı... Şu periyotta 1-2 aydan beri Fatih Terim etrafından devamlı bir tartışma dönüyor. Sevgili Fatih'e zara verdiğini düşünüyorum. Galatasaray'ın sembolleşmiş bir ismini neden biz yıpratıyoruz. Biz bütün bunları değerlendirip seçim yapmak durumundayız. Bu isimlerin yıpratılmamasını istiyoruz. Bırakın yönetim kurulu bunu değerlendirip kararını versin.

'TUDOR'A DESTEK VERİYORDUM...'

Son güne kadar Tudor'a destek verdim fakat Sayın Tudor öyle bir lince uğradı ki... 9 puan öndeyken lince uğramaya başladı. Tartışmalar sertleşmeye başladı. Tudor da bu durumdan yorulmaya başladı. Görevli olan herkes Galatasaray'ın başarısı için çalışıyorlar. Bu başarı çizgisinden uzaklaşılıyor ise kimse kusura bakmayacak. Kim başarısız ise o gider.

SORUYU YANITLAMADI

Dursun Özbek, bir muhabirin 'Gönlünüzden Fatih Terim mi geçiyor? Yoksa başka bir isim var mı?' sorusuna 'Başka soru var mı?' diyerek yanıtlamadı. (Hürriyet)