Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Beşiktaş, deplasmanda Gençlerbirliği'ni 1-0 yendi.  İlk maçı 3-1 kazanan Beşiktaş, ikinci maçı da 1-0 kazanarak yarı finale yükselen taraf oldu. Maç sonrası açıklama yapan Şenol Güneş, Lens ile ilgili olarak "Lens'e kızmamın sebebi, ondan ümidi kestiğim için değil, girdiği pozisyonu gole çevirmesi gerektiği içindi. Gayreti var ama oyun olarak daha üst seviyede oynamasını bekliyorum." dedi. 

MAÇTAN DAKİKALAR 

5'inci dakikada Aydın'ın pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Milinkovic'in şutunu kaleci Tolga iki hamlede önledi.

16'ncı dakikada Gençlerbirliği, Milinkovic ile gole çok yaklaştı. Khalili'nin pası ile kaleci Tolga ile karşı karşıya kalan Milinkovic, topu auta attı.

21'inci dakikada Caner'in ortasına Vagner Love'ın kafa vuruşu kaleci Taha'da kaldı.

23'üncü dakikada Mustafa'nın pası ile ceza sahasına giren Lens'in şutunda top auta çıktı.

25'inci dakikada Caner'in kullandığı köşe vuruşunda topa yükselen Mustafa Pektemek, topu kaleci Taha'ın solundan kafa ile ağlara gönderdi: 0-1.

28'inci dakikada Mustafa ceza sahasında boş durumda olan Lens'e topu aktardı. Lens'in şutu kaleci Taha'yı geçti. Ancak çizgi üzerinde topu Pogba çıkardı.

37'nci dakikada Jailton'un ortasında Skuletic topu auta attı.

38'inci dakikada sağ taraftan ceza sahasına girmeden Jailton'un plase vuruşu kale direğinin üstünden auta çıktı.

İlk yarı 1-0'lık Beşiktaş üstünlüğü ile tamamlandı.

49'uncu dakikada ceza sahasında topa yükselen Pepe'nin kafa vuruşu direği sıyırarak üsten auta çıktı.

53'üncü dakikada savunmadan dönen topa yaklaşık 30 metreden vuran Aydın'ın şutunda top yan ağlara takıldı.

55'inci dakikada Mustafa'nın pasıyla ceza sahasına giren Lens'in şutu üst direkten oyun alanına döndü.

56'ncı dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Skuletic'in yaklaşık 30 metreden vurduğu şutta top kaleci Tolga'da kaldı.

60'ıncı dakikada Babel yaklaşık 40 metre topu sürerek ceza sahasına girdi. Yaptığı ortada top kaleci Taha'ya çarparak kale içine yöneldi. Alper son anda topa kafa ile müdahele ederken top üst direkten oyun alanına döndü.

65'inci dakikada ceza sahası içinde Lens - Vagner Love verkaçında top savunmaya çarparak kornere gitti.

66'ncı dakikada Aydın'ın pasıyla ceza sahasına giren Milinkovic'in şutunu kaleci Tolga son anda kornere çeldi.

71'inci dakikada Milinkovic'e faul yapan Necip, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

Mücadelenin kalan bölümünde gol sesi çıkmazken, Beşiktaş 1-0'lık skorla yarı finale yükselen takım oldu.

GÜNEŞ'TEN LENS VE LOVE AÇIKLAMASI

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, oyuncularını kutladı ve şunları söyledi:

"Lens'e kızmamın sebebi, ondan ümidi kestiğim için değil, girdiği pozisyonu gole çevirmesi gerektiği içindi. Gayreti var ama oyun olarak daha üst seviyede oynamasını bekliyorum. Love ise aramıza yeni katıldı. Niyeti, katılımı iyi, futbolu biliyor ama takım uyumu henüz oturmadı. Pozisyon da buldu ama atamadı. Bazen insanın basireti bağlanır. Daha iyi işler yapacağını düşünüyorum. Daha üst seviyede oynamasını bekliyorum, o da bunu yapacaktır."

'50 YILDIR FUTBOLUN İÇİNDEYİM...' 

"Bu tip konuları konuşmak bana yakışmaz. Geçen maçtan sonra söylediklerimde de herhangi bir kastım yoktu. Medya kanalıyla bunu fazla magazinde tutarak hakarette bulunmuşum gibi gösterildi. Sonra bana hakaretler başladı, hiç cevap da vermedim. Konuşmalarım duruyor, girdiğiniz zaman görürsünüz. Onu bir aşağılama olarak düşünmedim. Böyle algılandıysa özür dilerim. Hiçbir zaman öyle bir düşüncem yoktu, bunu açıklamaya da gerek yok. Çünkü kendi oyuncuma, herhangi birine veya antrenöre hiçbir saygısızlık yapmayacağımı herkes bilir. Bu çok speküle edildi. Bunu magazin malzemesi yaparak gündeme soktular. Maalesef televizyonlar bunu seviyor. Ayakkabı tabii ki vereceğiz. Birbirine canını veren, birbirine güvenen insanların, eksik olduğu zaman ayakkabı vermesi normal ama size saygısızlık yapıldığı söyleniyorsa, size hesap görmeye gelirse, o zaman saygısızlık kime yapılıyor. 50 yıldır futbolun içindeyim, kimseye kastım veya kötü niyetim yok. Konuyu uzatarak, kavga ettirerek, sonra barışın demek çok seviyesiz bir şey, bunu kabul edemiyorum. Kavgalık bir durum zaten yok, ben sadece düşüncemi söylüyorum. Bunlardan prim yapacak bir adam değilim, bunlara ihtiyacım da yok. Mevlana'nın 'Bazen diyorum ki ne olacak söyle gitsin, bazen diyorum ki sus bitsin' diye güzel bir sözü var. Çünkü konuşunca bir şey çıkmayacak, sadece malzeme olacaksınız. Yakışmaz, doğru bir şey değil. Ama barışmak da istemiyorum çünkü kimseyle kavga etmedim, etmem de. Bu konuyu uzatmaya gerek yok."

"TÜM OYUNCULARIMIZ OYNATMAYA ÇALIŞIYORUM"

"Tüm oyuncuları oynatmaya çalışıyorum. Bu zor dönemde geçerken istediğimiz seviyenin altındayız, bunu kabul ediyorum. Kendimize güveniyoruz, elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Camianın beklentilerini biliyoruz. Sahada başarılı olmak, sonuç almaktan geçer gibi duruyor ama herkesin beğenisini kazanmak, üstün oynamak ve düzgün olmak önceliğimiz."