Beşiktaş, Trabzonspor maçında iyi oyunundan sonra evinde ağırladığı Alanyaspor'u 4-1’le yenerek stada gelen kırk bin taraftarı özellikle ilk devre oynadığı oyunla mutlu etti. Yeni sezonun provası olarak 3-4-3 sistemi Trabzonspor maçından sonra Alanyaspor karşısında skora da  yansıyınca stada giden taraftar haftalar sonra evlerine mutlu ve umutlu döndü.

Hafta içi Josef de Souza’nın Twitter’dan yaptığı çağrıya Beşiktaş taraftarı şampiyonluğa oynayan takım gibi stadı ful doldurarak takıma yanıt verdi.

Bu müthiş taraftar karşısında maçın hemen  başında ikinci dakikada Gezzal’ın harika pasında Batshuayi’nin vuruşu gol olunca Beşiktaş maça golle başlamış oldu. Bu gole 23. dakikada Alanyaspor Efecan’la cevap verdi. Skor 1-1’e geldi ama Beşiktaş hücumları ve baskısı her alanda sahaya yansıdı. İki dakika sonra Josef’in golüyle skor 2-1 geldi ve taraftar adeta coştu ve takımı da coşturmaya başladı. İlk kırk beş dakikada Alanyaspor’un yakaladığı pozisyonda Efecan’ın aşırtma vuruşu üst ağlardan auta gitti. 43. dakikada Roiser’in güzel pasında topu göğsünde yumuşatıp düzgün bir vuruşla filelere yollayan Batshuayi skoru 3-1 e getirerek Alanyaspor’un direnişini de tamamen kırdı.

Beşiktaş ilk devre rakibini çıkartmayarak rakip sahada basarak kanatlardan bindirerek rakibine nefes aldırmayarak ilk devreyi 3-1 skor üstünlüğüyle bitirdi.

İkinci devre Beşiktaş ilk devre gibi değil biraz daha skor avantajıyla rölantiye oynasa da kalesinde pozisyon vermedi. Yakaladığı pozisyonları gol yapamadı. 79. dakikada soldan Rıdvan’ın pasında Güven Yalçın’ın vuruşu filelere gidince skor maçın skoru 4-1 oldu.  Beşiktaş attığı dört golle Vodafone Par'a gelen kırk bin taraftarı adeta coşturdu. Beşiktaş taraftarıyla hocasıyla takımıyla kenetlendi. Alkışlar Beşiktaş taraftarına ve takıma...