Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu ikinci maçında evinde Beşiktaş'ı ağırlayan Osmanlıspor, sahadan 2-1 mağlup oldu. İlk maçı 4-1 kazanan Beşiktaş çeyrek finale yükselen taraf oldu. Maç sonrası açıklama yapan Şenol Güneş, 'Hem bireysel olarak hem takım olarak iyi oynamadık. İlk yarıda oyun kontrolümüzdeyken arkasından oyun git gele döndü ve rakibin düşündüğü gibi bir oyun oldu.' dedi.

MAÇTAN DAKİKALAR:

26. dakikada Regattin’in ortasında topa yükselen Cikalleshi’nin kafa vuruşunda top üstten dışarı çıktı.

42. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Serdar Gürler’in şutunda kaleci Tolga topu kornere çeldi.

53. dakikada Necip’in ortasında ceza sahası içinde Tolga’nın kafa vuruşunda top yandan dışarı çıktı.

65. dakikada Caner’in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Lens’in şutunda kaleci Hakan son anda ayağı ile topa dokunarak golü engelledi.

74. dakikada ceza sahası sağ çaprazda topla buluşan Musa Çağıran’ın şutunda kaleci Tolga topu güçlükle kornere çeldi.

83. dakikada sol kanattan Lens’in ortasında ceza sahası içinde Mustafa Pektemek'in kafa vuruşnad meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-1

86. dakikada Beşiktaş defansının hatasında araya giderek topu kapan Musa Çağıran'ın pasında Cikalleshi düzgün vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 1-1

87. dakikada Umar, Mitrovic’in müdahalesi ile yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi.

88. dakikada penaltı atışını kullanan Cikalleshi meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 2-1

'RAKİBİN DÜŞÜNDÜĞÜ GİBİ BİR OYUN OLDU' 

Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş, oyun olarak düşündüklerinin çok gerisinde olduklarını belirterek, "Hem bireysel olarak hem takım olarak iyi oynamadık. İlk yarıda oyun kontrolümüzdeyken arkasından oyun git gele döndü ve rakibin düşündüğü gibi bir oyun oldu. Ne hücumda etkili olduk nede kontratağa çıkabildik. İlk yarı skor 0-0 bitti ama geride olabilirdik. İkinci yarı ise oyunun kontrolü bizdeydi. Öne de geçtik fakat son 10 dakikada yediğimiz 2 gol ile yenildik. Kendimizi gördük bu maçta. Futbol adına olumsuzluk, sonuç adına da olumsuz ama tur adına sevindirici bir maç oldu" dedi.

'BAŞIMIZ SAĞ OLSUN'

Isparta'da şehit olan 3 askerimize de değinen deneyimli çalıştırıcı, "3 şehidimiz vardı. İnşallah bu tip ölüm haberlerini bir daha duymayız. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyoruz, yakınlarının da başı sağ olsun. Türkiye'nin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Şenol Güneş, yeni transferler Vida ve Larin'in işlemlerinin henüz tamamlanmamasından ötürü bugünkü maçın kadrosunda yer alamadıklarını sözlerine ekledi.

"İLK YARIDAKİ POZİSYON GOL OLSA, FARKLI ŞEYLER OLABİLİRDİ"

Osmanlıspor Teknik Direktörü İrfan Buz ise şöyle konuştu:

"Bizim Antalya kampındaki pozitif görüntümüzü sahaya yansıtmak istedik. Futbolcu kardeşlerim bunları yansıttı. Skor anlamında tabi ki kolay değildi. Özellikle ilk yarıda pozisyon bulmuştuk. Eğer o golü atabilsek, futbol bu her şey olabilirdi. Çok diri çok istekli takımımızı gördük. Bu da bizi mutlu etti. İkinci yarıda başlayacağımız Yeni Malatyaspor maçı ile birlikte o görüntüyü muhakkak sahaya yansıtmamız lazım. Beşiktaş'ı kutluyorum. Onlara da başarılar diliyorum. Özellikle Bayern Münih maçında, ligde veya kupada olsun umarım istediklerini elde ederler." (DHA-İHA)