Galatasaray, uzun süredir peşinde olduğu Arda Turan’ın gözden çıkardı transferinde mutlu sona ulaşmak için bugün resmen harekete geçecek. Sarı-Kırmızılılar, her konuda anlaştığı Arda’nın kulübü Barcelona ile masaya oturacak ve teklifini sunacak. Gerçekleşmesi halinde yılın transferi olacak Arda operasyonunu, Başkan Dursun Özbek bizzat yönetecek. Özbek’in de yer alacağı kafilede Sportif Direktör Cenk Ergün’ün yanı sıra yıldız futbolcunun menaceri Ahmet Bulut da olacak. Özbek, tecrübeli futbolcuyla el sıkıştıklarını Barça cephesine belirterek ve kendilerine 1 yıllık kiralama konusunda gerekli kolaylığın sağlanmasını talep edecek.

MİLLİ YILDIZA 4 MİLYON EURO

Aslan, şu an İspanyol devinde yaklaşık 7 milyon Euro civarında bir para kazanan 30 yaşındaki futbolcuya yıllık 4 milyon Euro’luk bir teklif sundu. Milli futbolcu bu konuda büyük bir fedakarlık yaparken, Katalan temsilcisine kiralama için 3 milyon Euro önerecek. Eğer Barça, sunulan şartlara ‘Tamam’ cevabını verirse, Arda Turan yeni sezonda Sarı-Kırmızılı formayı giyecek.

ATLETİCO MADRİD SICAK BAKMADI

İspanyol temsilcisi, Arda Turan’ı gözden çıkarmasının ardından onu eski takımı Atletico Madrid’e önerdi. Ancak Atletico’nun teknik direktörü Diego Simeone, hem yıldız futbolcunun bölgesinde yeterli sayıda oyuncusunun olması hem de Ocak 2018’e kadar transfer yasağı cezalarının bulunması sebebiyle transfere onay vermedi. Durum böyle olunca da Arda’yı, Avrupa’dan tek isteyen takım Galatasaray olarak kaldı.

HOCASI VALVERDE DÜŞÜNMÜYOR

Barcelona’da geçtiğimiz sezon sonunda görevinden ayrılan Luis Enrique’nin yerine takımın başına getirilen teknik direktör Ernesto Valverde, Arda Turan’a yeni sezon planlarında yer vermedi. Valverde, oluşturduğu kadroda Arda’ya yer açmadığı gibi önce Gerard Deulofeu daha sonra da Paulinho transferleriyle bu konuda net mesajını verdi. Ayrıca tecrübeli hoca, milli yıldızı Real Madrid’le oynanan Süper Kupa mücadelesinin 18 kişilik kadrosuna almamıştı.